banner78
banner25

Geri sayım başladı!
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve beraberindeki bazı daire müdürleri ile şahıslar hakkında “İhaleye Fesat karıştırmak” suçu ile açılan ve Edirne 1.Ağır Ceza Mahkemesinde 18 Şubat 2010 günü görülen davanın Yargıtay süreci tamamlanmak üzere.
Yargıtay 5 nci Ceza Dairesi tarafından onanmak üzere bekleyen dava dosyasını 12.05.2012 günü incelemeye alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hayrettin Altıntaş dosyada yer alan ve sanık Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başta olmak üzere, Nihan Akdere, Belediye İhale komisyonu başkanı Kader Pajo, İbrahim Akmeşe, Hüseyin Sirke ve Ufuk Atay isimli şahısların Edirne 1 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezasında ihaleye fesat karıştırma suçunun sabit olduğuna karar vererek mütalaasında cezanın onanmasını istemişti.
Edinilen bilgiye göre Yargıtay Başsavcısının onama kararı sonrasında geçen bir yıl içinde dosyanın incelemeye alınması ve alınan kararın uygulanması gerekmekte.
Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi bahsedilen savcılık mütalaasının tam bir sene önce verildiğini bununda yeni bir olaymış gibi basına yansıtılmaya çalışıldığını iddia etti.
İlgili dava dosyası ile ilgili onama kararının avukatlarına geldiğini ve bunun avukatlarından birinin basına sızdırmış olabileceğini belirten Sedefçi “Savcılık mütalaasında bir sene önce verilmiş ve dosyamız Yargıtay'da incelemeye alınmış idi. Ve şu anda arşive kaldırılmış. Ben hep şunu söyledim. Ben Cumhuriyet'in savcılarına, yargıçlara, adalete güveniyorum.Sonucu bekliyoruz. Tüm mesele budur. Şu anda her hangi olan bir şey yok. Dosya arşivde beklemeye alındı. İnşallah hayırlısıyla bu konuda görüşülerek karara bağlanmasını ben yürekten temenni ediyorum. Bu karar bana bir sene önce ulaştırıldı. Avukatlarıma yeni gelmiş, avukatlarım da bunu sızdırmışlar, kim sızdırmışsa bilemiyorum basına.Yargıya güvenim sonsuz.Sonucu hep beraber göreceğiz."dedi.
Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz hukukçular ise Yargıtay onayının bir yıl içinde tamamlanması gerektiğini,bahse konu sürenin 12 Mayıs 2013 günü bittiğini belirterek “bu tarihten sonra ne olursa olur.Hamdi bey cezaevine de girebilir.Tarih gelene kadar konuşmak yersiz”dediler.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30