banner137
banner25

Gencan tecrübesine güveniyor!
 22'nci Dönem Edirne Milletvekili Nejat Gencan, CHP Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı. Gencan, eşi Fikriye Gencan'ın da bulunduğu basın toplantısıda, gerçek bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılmak için aday olduğunu söyledi.
İl Başkanı Oktay Bozkurt, bazı il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile partililerin de katıldığı toplantı öncesinde Merkez İlçe Başkanı Av. Harika Türkay, "Bugün partimizin her kademesinde görev yapmış olan kıymetli bir parti üyemizin belediye başkanlığı aday adaylığını açıklaması için burada bulunuyoruz. Kendisi gençlik kolu başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkanlığı, milletvekilliği yapmış bir partilimiz. Şimdi belediye başkanlığına aday adaylığını açıklıyor" dedi. 
Gencan, 2 Eylül günü adaylık başvurusunu partiye yaparken ilerleyen tarihlerde de aday adaylığını kamuoyu ile paylaşacağını hatırlattığı açıklamasında şunlara yer verdi:
“İçinizden biri, bu kentte doğmuş, büyümüş, yaşamış biri olarak sizlere hizmetlerin çağdaşını ve en iyisini sunmak, Edirne’ye yepyeni bir çehre kazandırmak için, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan, tarihi şan ve şerefle dolu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Edirne Belediye Başkan Aday Adayı olarak yola çıktığımı huzurlarınızda açıklamaktan onur duyuyorum. Yepyeni bir yerel seçim dönemine giriyoruz ve huzurunuzda Edirne'de yerel seçim maratonunun bugün başladığını ilan etmekten zevk duyuyorum. Edirne’ye, insanıma, partime hayırlı olsun."
"BİZ DEMEYİ İLKE EDİNDİM"
Daima ekip çalışmasına inan-dığını ve bunu da uyguladığını vurgulayan Gencan, siyasette, "Biz" demeyi ilke edindiğini kaydetti ve devamla şunları söyledi:
"Benim partimin ve parti örgütümün gücüne, Edirne in-sanının sağduyusuna olan inan-cım sonsuzdur. Bu partide daha üniversitedeyken başlayan genç-lik kolu başkanlığı, ilçe yöneti-ciliği, ilçe başkanlığı, 3 kez il başkanlığıyla süren ve  Edirne insanının teveccühüyle Edirne Milletvekili  olarak parlamento-da Edirne’yi temsil etme şerefine ulaşan siyasal yaşantımda daima Edirne insanı ve partimden güç aldım, bundan sonra da almayı sürdüreceğim.
İş hayatımda, sivil toplum kuruluşları ve siyasetteki çalışmalarımda daima ekip çalışmasına inandım ve uyguladım. Siyasette hiçbir zaman 'ben' demedim. Biz demeyi ilke edindim. Ekip anlayışı ile yapılan çalışmalar insan sevgisi ile bütünleştiği zaman mutluluk verici sonuçlar ve başarılar getirir. Ben yok, biz var. Yetkin ve donanımlı ekibimizle Edirnemize yakışan en doğru ve en iyi hizmetleri yapmak için yol çıkıyoruz.
Bu kentin ulaşımdan, yeşil alana, alt yapıdan, çöpüne, mimarisine kadar birçok konuda sorunu var. Bu sorunları 'Ben yaptım oldu' mantığıyla değil, Edirne halkı ve seçmeniyle kucaklaşan, bütünleşen bir yönetim anlayışıyla çözmek mümkün olacaktır. Şehrin dinamikleri harekete geçirilecek, Edirne’nin yaşanabilir bir kent olmaktan öte, örnek alınacak bir kent konumuna getirilmesi çalışması içinde olacağız.
"SORUMLULUK VE GÖREVDEN KAÇAMAZDIM"
Öncelikle, ülkemizin ve Edirne’mizin yaşamış olduğu sıkıntıları izleyen ve bu kentte yaşayan birisi olarak, halkımdan ve partlililerimizden gelen talepler ve istekler doğrultusunda sorumluluk almak gerektiğini düşünerek aday adayı olmaya karar verdim. Siyasi birikimim, Ankara’yı tanımam, partide yıllarca yöneticilik yapmam nedeniyle bu sorumluluk ve görevden kaçamazdım. Bu suretle üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmek için aday adayı oldum.
"NEDEN ADAY ADAYIYIM?"
Kendi ve kentlisiyle barışık bir Edirne ve Edirneli yaratmak, kapıları her zaman herkese devamlı açık ve şeffaf belediyecilik anlayışını hayata geçirmek, mazeret üretmek yerine çözüm üreten, halkıyla birlikte karar verebilen, halkıyla barışık bir kent ve kentli yaratmak için aday adayım. Ülkemizin büyüyen sorunlarının çözümü ancak CHP’nin politikalarıyla mümkün. Edirne’de gerçek Sosyal Demokrat  bir yerel yönetimi gerçekleştirmek için aday adayıyım. Çalışma arkadaşlarımızla, Edirne halkı, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları gibi tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte Edirne’ye ve Edirneliler'e daha iyi hizmet anlayışıyla el ele hizmet sunmak için aday adayıyım.
Kısaca Edirne sevdamızdan dolayı aday adayı oldum. Bu kentin Belediye Başkanı olursam kapısı halkına her zaman açık, daima ulaşılabilir olan, sırtını örgütüne, halkına asla dönmeyecek, halkını her zaman dinleyip, anlayan, çalışmalarını onların istekleri doğrultusunda yapacak bir belediye başkanı olma sözü veriyorum. Halkıyla arasına duvar örmeyecek, halkından hiçbir zaman uzak durmayacak, kendini kaf dağında görmeyip, yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirmeyecek, sonra onları da bir kenara atmayacak bir belediye başkanı olmak için yola çıkıyorum. 
"ADAY ADAYI ÇOKLUĞU BİZİM GÜCÜMÜZ"
Sizinle ağlayan sizinle gülen, halkının derdini kendine dert eden, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, ayrımcılık yapmayan gerçek bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılmak için adayım. CHP olarak bu seçimlerden zaferle çıkacak inanca, cesarete, azme ve çalışkanlığa sahibiz. CHP’nin Edirne örgütünde 'Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için' varız. Aday adayı çokluğu bizim zenginliğimiz ve gücümüzdür. Bizim için önemli olan katılımcı,paylaşımcı yönetim anlayışımız ve Edirne sevdamızdır. Sözlerimi bitirirken bu hizmet yarışında yola çıkan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyor,bu coşkulu günümüze katılan sizleri sevgi ve hürmetlerimle ayrı ayrı selamlıyorum. Hep birlikte elele başaracağız."
"CHP'DEN ÖNCE SAHAYA İNEN KİMSE YOK"
Gencan, Yüksek Seçim Kurulu'nun reklam yasaklarına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: 
"YSK'nın gönderdiği yazıyı başkanlarımız da sanırım genel merkezimizle görüştüler. Bu alınan karar YKS'da bizim partimizin de varolan temsilcileriyle görüşülerek ne şekilde yumuşatılacağını ve ne şekilde bir uygulamaya dönüştürüleceğini şimdilik söyleyebilirim. Tabi ki bu şu yorumu da getiriyor öncelikle, CHP'den öne sahaya inen kimse yok. CHP, Temmuz ayından başlayarak, hem örgütlerinde iyileştirmeyi sağlayan yani aday olmayı düşünenlerin yerine yönetici arkadaşlarımızı getiren hem de aday adayı olan herkesi ilan etmeye başladı ve 2 Eylül ayından bu yana hızla aday adayı olan herkes sahaya indi, çalışmalarını yapmaya başladı. Bu şunu gösteriyor, CHP yerel yönetimlere hazırlık konusunda çok önceden çalışmaya başladı. En azından CHP'nin adı konuşulur olmaya başladı, adayları tartışılır olmaya başladı. Ve yerel seçime CHP'nin hazır olduğunu biz vatandaşa hissettirmeye başladık. Her halde mevcut iktidar biraz bundan korktu. Ve imdadına her zaman olduğu gibi bazı kurumlar yetişmeye gayret gösteriyorlar. Bu çözülmeyecek bir sorun değil. Öncelikle bizleri ve basını da çok ilgilendiren bir konu. Yani biz broşür dağıtamayacağız, pankart, afiş asamayacağız, görünür yerlerde seçim bürosu açamayacağız. Gazetelere reklam ve ilan verme gibi bir sürü sınırlama getiren bildiri. Gerekçe olarak da neye dayandırdıklarını çok açıklayan bir yazılı metin yok." 

Kaynak :Hudut Gazetesi
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30