banner78
banner25

Gencan “ağabeylerinden izin alamıyorlar“

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı ve eski Milletvekili Nejat Gencan düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.Gencan parti yöneticilerinin bağımsız hareket edemediğinden yakınarak son günlerde yaşananların CHP adına hoş bir görüntü yaratmadığını belirtti.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday belirlemem konusunda illere göre değişik çalışmalar uygulayacağı CHP Genel Merkezi tarafından söylenmiş olsa da Edirne’de birilerinin seçime tek adaymış gibi hazırlandığı izleniminin yaratılmak istendiğini belirten Nejat Gencan 15 günlük süre içinde Edirne esnafını tek tek dolaştığını ve 6 bin kadar esnaf ile yüz yüze görüşerek direk temas sağladığını kaydetti.

Gencan “25 Eylül günü sizlerin de katılımlarıyla aday adaylığımı açıkladım.

27 Eylül'den itibaren de bugüne kadar yaklaşık 15 gündür vatandaşlarımızla birebir görüşmelere başlayarak Saraçlar Caddesi, Çilingirler Caddesi, Yeni ve Eski Sanayi Sitesi, Alipaşa, Bedesten ve Arasta tarihi çarşıları, Kıyık ve bazı semtlerimizde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldik.Yaklaşık 2 bin esnafımızın elini tek tek sıktık”dedi.

Esnaf ziyaretleri sırasında vatandaşların değişim istediklerini ve CHP’ye olan desteğini gördüklerini ancak aday belirleme konusunda “Siz adayınızı belirleyin, gerisini merak etmeyin” dediklerini söylediklerini ifade etti.

Halkın Edirne'ye hizmeti, heyecan ile yapacak bir Belediye Başkanı istediğini belirten Gencan

“halk kendisi ile beraber, halkın içinde olacak bir yönetici istiyor. Sosyal demokrat, paylaşımcı, şeffaf, hesap verebilir, kapısı halka açık bir belediye yönetimi istiyor.

Bu kentteki sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları da bu kenti daha çağdaş ve yaşanılabilir hale getirmek için sorunları hep birlikte el ele çözebileceği, kendi ve kentiyle barışık bir yönetim istiyor. Kısacası Edirne halkı seçeceği insanı kendi belirlemek istiyor”dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi ima ederek birileri gibi yeri geldiğinde CHP’li olmadıklarını belirten Gencan “yorulan arkadaşlarımız var.Uzun süredir bu işlerde çalışıp,ara vermeden devam eden,20 küsür senedir Edirne’ye hizmet eden arkadaşlara teşekkür ederiz.Ama artık bu işi meslek değil görev anlayışı ile yapılması gereken bir anlayış içerisinde devretme,bırakma, zamanı da gelmiştir.Daha fazla zarar görmeden,sağlığını daha fazla bozmadan biraz istirahata ihtiyacı olanların,istirahat etmesinde yarar var diyorum.Ve kem söz kişiye aittir diyorum”şeklinde konuştu.

Öte yandan düzenlediği basın toplantısında 6 adayın peşinde dolaşan CHP’lilere mal diyerek hakaret eden ve bu hakaretini basının önünde yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin bu sözü karşısında sessizliğini bozan Bülent Varel ise kendisinin 1993 yılından bu yana bir parti üyesi olduğunu ifade ederek “internet sitesini açtığımda,Belediye başkanı ağzından şok sözler diye yazı gördüm.Çok merak ettim.Nerenin belediye başkanı diye.Çıka çıka bizim belediye başkanımız çıktı.Eğer onun dediği gibi malsam evet mal olmaktan onu duyuyorum.Çünkü Edirne’nin bir değişime ihtiyacı var ve bu değişiklikte gerçekleşecek.Bir an düşünse, eğer kendisi belediye başkanı olursa, benden nasıl oy isteyecek?Ben Cumhuriyet Halk partiliyim. Mart ayında onu belediye başkanı adayı olarak gösterdiklerini bir saniye bile düşünmüş olsa benden nasıl oy isteyecek? O 50 tane maldan ki 50 tane değil o mallar.Kaç elli tane.Nasıl oy isteyecek?Bunu kendisine sormuyor mu?Ben bir CHP üyesi olarak,İl Başkanını ve özellikle de mesleği gereği avukat olan,hukuku iyi bilen ilçe başkanına göreve davet ediyorum ve gereğini yapmasını istiyorum”dedi.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30