banner78
banner25

Geçte olsa doldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üç günlük Trakya turunun Edirne durağı beklendiği gibi olmadı.Selimiye meydanını doldurması beklenen 10 binlerce kişi meydan yerine başbakan Erdoğan’ı evlerinde ki tv ekranlarının karşısında canlı olarak izlemeyi tercih etti.

12 ci defa Edirne'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 11:00 da başlaması beklenen Selimiye mitingi 1 saat 20 dakika rötarlı başladı.Yoğun programına rağmen dakikalarla yarışan Başbakan Erdoğan geceyi geçirdiği Margi otelde ilk programını sabah kahvaltısında kentin önde gelen iş adamları, STK temsilcileri,muhtarlar ve diğer davetlilerle yaptı.

Burada yaptığı görüşmede yerel yönetimlerin hizmetlerine değinen Başbakan Erdoğan “Merkezi yönetimle yerel idare aynı vizyonu paylaşmıyor aynı heyecanı taşımıyor, şehir için aynı idealler üzerinden hareket etmiyorsa o şehri ayağa kaldırmakta mümkün olmayacaktır. Göreve geldiğimde bir genelge yayınladım, dedim ki "Her şehir bundan böyle, yerel yönetimleriyle bir defa şu adımı atmak durumundadır; Karayollarının yapmış olduğu yol, bir şehrin içinden geçiyorsa Belediye oranın bakımını yapmak durumundadır. Bunun Türkiye genelinde özellikle Ak Partili Belediyeler gerçekleştirdiler. Fakat farklı siyasi partilere mensup Belediyeler ne yazık ki şehirlerin içinden geçen karayollarının yapmış olduğu daha önceki yollara istediği kadar bozulsun, ne olursa olsun, bakım uygulaması yapmadılar. Vatandaş sorduğu zaman hemen şunu söylediler, "Burası Karayollarının ilgi alanındadır, onun bakımındadır, onun yapması gerekir." Ya bu şehir senin, bu ilçe senin, bunun bakımını yapsan ne olacak? Maalesef. Ve zaman oldu oralara da el atmak durumunda kaldık. Aslında bu arıtma tesisleri Belediye'nin yapması gereken yatırımlardır, çünkü kanalizasyonun parasını merkezi yönetim almıyor, atık su paralarını merkezi yönetim almıyor, içme suyunun parasını merkezi yönetim almıyor. Belediye alıyor. Ve bu parayı alan Belediye orada kalkıp atık su tesisini yapmıyor veya eksik bırakıyor. Ondan sonra bakıyorsun ki Meriç kokuyor veya Ergene kokuyor”diyerek yerel yönetimlere yüklendi.

Buradaki toplantının bitmesinin ardından sürekli olarak Selimiye meydanındaki son durum hakkında bilgiler alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan meydanın dolmadığını öğrencince programını sarkıtmak zorunda kaldı.Meydanın dolduğu haberinin verilmesinin ardından yaklaşık bir buçuk saat gecikme ile saat 12:20 de Selimiye meydanına gelen Başbakan Erdoğan burada vatandaşlara hitab etti.

Yaklaşık bir saat konuşan Başbakan; Serhad şehir Edirne’nin geçmişine değinerek “Edirne tarihi bir başkent. Edirne başı dik, onurlu, gururlu, şerefli bir Osmanlı başkenti. Şerefli bir Osmanlı şehri, bir Cumhuriyet şehridir. Edirne İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in de söylediği gibi Şark'ın yani Doğu'nun demir kilidi, Avrupa’ya açılan kapımız, Balkanlara açılan kapımız, kahraman bir serhad şehridir”diyerek “Edirne'nin fatihi Sultan 1'inci Murat'ı bu vesileyle rahmetle, minnetle yad ediyorum. Edirneli olan Edirne'de doğan Fatih Sultan Mehmet'i rahmetle, minnetle yad ediyorum. Edirne'yi donatan, Edirne'ye ustalık eserlerini veren Edirne'ye tarihin ve yeryüzünün en güzel mimari eseri Selimiye'yi hediye eden Mimar Koca Sinan'ı da aynı şekilde rahmet, minnetle yad ediyorum.”şeklinde konuştu.

Balkan savaşlarında yaşanan bir örnekten yola çıkarak bugün yaratılmak istenen durumun aynı olduğunu ifade eden Başbakan recep Tayyip Erdoğan “Balkan savaşlarında Edirne'de, Kırklareli çok büyük acılar yaşadı. 100 yıl önce Osmanlı ordusu Edirne'yi düşman işgalinden kurtarmak için ilerlerken, birileri ne diyordu biliyor musunuz? Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin diyorlardı! 100 yıl önce bu densizliği yapanlar işte bugünde aynısını yapıyorlar. İşte Türkiye bugünde o eski Türkiye olsun istiyorlar, Türkiye küçük olsun ama bizim idaremizde, bizim kontrolümüz altında olsun istiyorlar.”diyerek CHP’ye yüklendi ve “ Edirne'de 150'ye yakın camimizi yıktılar ve yerlerini sattılar”diye konuştu.

 

Yine Sağlık Bakanına talimat!

Geçtiğimiz gün Kırklareli ilinde düzenlenen miting alanında bir vatandaşın sağlık konusunda ki sıkıntısına kulak veren ve buna hassasiyet göstererek Sağlık Bakanını oturduğu yerden kaldıran Başbakan recep Tayyip Erdoğan burada da aynısını yaptı ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’ndan vatandaşın sorununu yerinde dinlemesini istedi. Bakan Müezzinoğlu, meydanda bulunan kalabalığın arasına girerek yardım talebinde bulunan kişiyle görüştü. Başbakandan yardım bekleyen kişinin yurt dışında okuduğu çocuğunun denklik sorunu olduğu öğrenildi.Bakan Müezzinoğlu meydanda bulunan kişiyle görüştükten sonra gazetecilere miting alanında yaptığı açıklamada, "Bir vatandaşımızın evladı Bulgaristan'da okumuş. Denklik sorunu varmış, denklik sorununu bize ifade etti" açıklamasında bulundu.

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda sürekli olarak konuşması kesilen ve zaman zaman canının sıkıldığı gözlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite harçları konusunu konuştuğu bir anda da kalabalığın arasından bir vatandaşın “af” istemesi yanlış anlaşılmaya neden oldu.Roman vatandaşlarından olan bir bayan cezaevinde tutuklu bulunan eşi için af isterken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan korumaları aracılığı ile bayanın yanına getirtilmesi talimatını verdi.Bayanı alabilmek için seferber olan korumalar bayanın ısrarlı üzerine Başbakan’ın yanına gitmeyerek sorunu anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından gerçekleştirdiği toplu açılış töreni sonrasında halka satranç takımı dağıttı ve helikopter ile Uzunköprü’ye hareket etti.

 

 



 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30