banner78
banner25

Geçirebileceğini sandı!

Türkiye’ye Kapıkule kara sınır kapısından giriş yapmak isteyen bir tır aracında yapılan aramada çok sayıda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma neticesinde Gümrük Sahasına 24.01.2014 tarihinde gelen ve sürücülüğünü Bulgar uyruklu S.S.S.’nin yaptığı Bulgar plakalı TIR aracı risk kriterleri çerçevesinde X-RAY taramasına sevk edildi.
Yapılan X-Ray taramasında aracın beyan ederek taşıdığı yükün haricinde başka eşyalarında varlığını tespit eden yetkililer tır aracını arama hangarına çekerek burada arama yaptılar.Yoğunluğun olduğu bölgeleri kontrol eden ekipler  tır dorsesinin yan ve arka boşluklarına istiflenmiş vaziyette toplam 800.000 TL. değerinde 3715 adet cep telefonu, 48 adet oto parçası, 2 milyon 4 bin adet sigara kağıdı,4 milyon 450 bin adet filtreli sigara kağıdı (makaron), 4 milyon 207 bin 600 adet sigara filtresi pamuğu, 900 adet sigara sarma makinesi, 100 adet tütün sarma tabakası,100 adet tütün basma makinesi ile 69 adet koli içinde 740 kg ceviz içi ele geçirdiler.
Operasyonla ilgili olarak, ele geçirilen eşyalar ve araç sürücüsü S.S.S hakkında tahkikat evrakları Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30