banner137
banner25

Gazetecilere sürpriz üzerine sürpriz...

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle Edirne Valisi Hasan Duruer bu önemli günden gazetecilerle bir araya geldi.

Sürekli olarak bir koşturmaca dahilinde birlikte olduklarını hatırlatan Edirne Valisi Hasan Duruer,gazetecilerin gününü Valilik toplantı salonunda hazırlattığı özel pastayı keserek kutladı.

Gazetecilerin zor bir görev ifa ettiğini hatırlatan Vali Duruer “basın demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından bir tanesi.Eğer bir ülkede ve bölgede hür basın varsa,orada demokrasi var demektir.Türkiye’de hür basının olması demokrasimizin geliştiğini gösteriyor.En önemli çalışmayı sağda olan sizler yapıyorsunuz.Sizlerin verdiği haberler ana basın bültenlerinde sizlerin gönderdiği haberler çıkıyor.Sahada olan sizlersiniz”diyerek gazetecilerin gününü kutladı.Hazırlatılan ve üzerinde Edirne’de çalışan gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu pasta ise Vali Hasan Duruer ve bayan Gazeteci Sevcan Kalıpçinden ile mesleğin en eskisi olan Hüseyin Ağırseven tarafından kesildi. 

Bir başka kutlama etkinliği ise Edirne’nin meşhur tarihi ciğercisi Bahri Usta’da gerçekleşti.

Edirneli gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Edirne Tava Ciğerini Tanıtma Derneğinin organize ettiği bir programda bir araya gelerek kutladı.

Dernek Başkanı Bahri Dinar, Edirne'nin, tava ciğerinin dünyaya tanıtılmasında gazetecilerin büyük payı olduğunu hatırlatarak “biz hep birlikte Edirne’nin tanıtımı için aslında yol arkadaşlığı yapıyoruz.7 yıldır beraberiz.Edirne tava ciğeri ve Edirne’nin tanıtımı için çok büyük mücadeleler verdik.Bu uğurda kimse fire vermedi”dedi.

Yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan gazeteci-yazar ve emekli öğretmen Beyazıt Sansı ise 23 yıldan bu yana bu mesleğin içinde olduğu belirterek birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gazeteci Sevcan Kalıpçinden ve tv haber spikeri Seyide Esen ise bayan gazeteci olmanın verdiği zorluklara değinerek bu işin kadını erkeği olmadığına dikkat çektiler.

Ciğerci Bahri Dinar ve Kemal İmrak ise iş yerlerindeki düzenledikleri mini partide birde sürpriz yaparak ince çalgılarla kısa sürelide olsa gazetecilerin eğlenmesini sağladılar.

Bu arada Ciğerci Bahri Dinar gazetecilerin bu günde kısa sürelide olsa çalışmamasını sağlamak adına eline aldığı kamera ile çekim yaparak o tadı yaşamaya çalıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30