banner78
banner25

Gazeteciler geleneksel yemekte bir aradaydı!
10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Edirne’de görev yapan gazeteciler düzenlenen geleneksel yemekte bir araya geldi.
4 yıl önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı tarafından geleneksel olarak kutlanması yönünde yapılan öneri sonrasında hayata geçen geleneksel yemeğin bu yıl dördüncüsü düzenlendi.
Düzenlenen geceye Ak parti Milletvekili Mehmet Müezinoğlu, Ak Parti il Başkanı Müjdat Kahve ve MHP İl Başkanı M.Tolga Akalın ve Edirne Ticaret Borası yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
Gecede konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı basın için söylenecek çok şey olduğunu ifade ederek “bu fedakarlıklar kolay olmuyor.Yağmur, çamur dinlemeden hepiniz görev başındasınız.Basının görevleri toplumu aydınlatmak,siyasetçilere,sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmaktır.Ben sizlerin zor şartlar altında çalıştığınızı iyi bilenlerden birisiyim.Edirne basınının büyük bir kısmı bu işi amatör ruhla ama profesyonelce yapıyor.Hepinizin gününü kutluyorum”dedi.
Borsa faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yardımcı yapımına bir süre önce başlanan lisanslı depoculuğun geldiği aşamadan bahsetti.
Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Ayan ise konuşmasında basın sektöründe çalışan gazetecilerin işlerinin zor olduğuna değinerek “bu işten geçimini sağlamak ve insanca yaşamak,çoluk çocuklarının rahat ortamda büyütmek bunların hepsi sosyal bir takım haklarla ortaya çıkıyor.Bizim tek istediğimiz gazetecilerin ekonomik bağımsızlıklarını ilan etmeleridir”dedi ve cezaevlerinde tutuklu bulunan gazetecilerin durumlarının da sona ermesini istedi.
Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı ise gazetecilerin 365 gün 24 saat çalıştığının belirterek “zor günler oluyor.gerek ekonomik gerekse sosyal haklar yeterli değil.Aldığımız habere göre yıpranma hakları geri verilecek.Gazetecilerin birlik ve beraberlik içinde olmalarında fayda görüyoruz.Birlikten kuvvet doğar”dedi ve düşüncelerinden dolayı tutuklu bulunan gazetecilerin bu ülkede olduğu süre içinde 10 Ocakları kutlamanın zor olduğuna dikkat çekti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30