banner137
banner25

Freni patlayan minibüsün muayenesi de yok!
15 Eylül 2012 Cumartesi günü Balıkpazarı caddesinde meydana gelen yaralamalı ve ölümlü trafik kazasın ayrıntıları kamera görüntülerinden ortaya çıktı. Tekin Kırcan idaresindeki 22 M 0169 plakalı Serhad Birlik kooperatifine ait minibüsün Maarif caddesi istikametinden seyrettiği bir sırada freninin patladığı ve sürücünün aracını durdurmak için direksiyonu sola kırarak polis parkı duvarına çarparak durmak istediği anlaşıldı.
 
Edinilen bilgiye göre minibüs sürücüsü Tekin Kırcan’ın aracı durdurmak için direksiyonu sola kırdığı anda kazada yaşamını yitiren taksi sürücüsü Serkan Açış ve yaralanan seyyar satıcı Orhan Çakırcı’ya şiddetli bir şekilde çarptı ve çarpmanın etkisi ile her iki kişinin de karşı kaldırıma savrulduğu görüldü.Olay anının görüntüleyen bir kameranın saniye saniye kaydettiği görüntülere göre minibüs önce durakta bekleyen 22 T 0184 plakalı ticari taksiye ardından hidrolikli dubalara ve sonrasında ise aracını park yerine park ederek arkadaşlarını yanına gelmekte olan taksi sürücüsü Serkan Açış’a ve seyyar satıcı Orhan Çakırcı’ya çarpıyor.Çarpma sırasında sağ şeritte gitmekte olan 34 GB 5773 plakalı aracın üzerine yan yatan minibüs ağır yaralı olan taksi sürücüsü Serkan Açış’ı altına alıyor ancak yanda bulunan araca yaslı olan minibüs sürücünün aracını hareket ettirmesi ile tam yatıyor ve bu esnada yaralı olan Serkan Açış minibüsün üzerine düşmesi ile yaşamını yitiriyor.Kamera kayıtlarına göre aracını ettiren sürücünün aracını hareket ettirmesi yaralı olan taksi sürücüsünün minibüsün altında kalarak feci şekilde can vermesine neden oluyor.
Kaza yerinin bir anda savaş alanına dönmesi ile çok sayıda vatandaş olay yerine koşarak devrilen minibüsü kaldırmaya çalışsa da bu çabaları sonuç vermiyor.
Kazayı yapan minibüs sürücüsü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken minibüsün muayenesinin olmadığı ve bu ihmal ile kazayı yaptığı belirtiliyor.
 
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30