banner78
banner25

Fotoğraf hayallerin ötesine geçti!

Kısa adı EFOD olan Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği “dijital hayaller”isimli fotoğraf sergisini Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Fuaye salonunda açtı.

Dijital fotoğraf tekniklerinin kullanıldığı ve 44 fotoğrafın yer aldığı sergiyi Edirne Valisi Hasan Duruer,Belediye Başkanı Recep Gürkan,Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ birlikte açtılar.

Açılışa Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt,Meclis Başkanı Mehmet Eren ve bazı daire müdürleri katıldılar.

Fotoğraf sanatçısı Enver Şengül’ün “Aydınlık oda”atölyesi sanatçıları tarafından hazırlanan resimlerde dijital teknoloji kullanılarak fotoğraflara uygulanan bazı programlar sayesinde ilginç karelerin ortaya çıkması sağlandı.

Serginin açılışında konuşan Fotoğraf sanatçısı Enver Şengül atölye öğrencilerinin bugüne kadar hep doğrudan belgesel fotoğraflar çektiğini söyleyerek, bu defa dijital teknolojinin sağladığı imkanları kullanmak istediklerini söyleyerek “acaba fotoğrafla nasıl kreatif çalışmalar yapılabilir,nasıl kurgusal çalışmalar yapılabilir ve nasıl yaratıcı görüntüler üretebilir bunun peşine düştük.Sadece fhotoshop  uygulamaları denedik”diyerek sergi hakkında bilgi verdi.

 Dernek Başkanı Serdar İyiiz ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın aynı zamanda dernek üyesi olduğunu belirterek ilk sergi açılışını yapacağını ve bunun kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne’nin belediyecilik anlamında eksikleri olduğunu ifade ederek bunları en kısa tamamlayacaklarını belirtti ve “Edirne’yi asıl Edirne yapacak olan sanat projeleri,sosyal projelerdir.Spordan, Edebiyata,tiyatroya bunları çoğaltabiliriz.Edirne’yi bunlarla zenginleştireceğiz.Edirne’yi hep beraber güzel bir kent yapacağız ve bu kenti el ele hep birlikte yöneteceğiz”dedi.

Vali Hasan Duruer ise konuşmasında Edirne’nin her şeye layık bir kent olduğunu belirterek “Bunun belki Edirneliler farkında olmayabilir ama biz dışarıdan gelen insanlarla bunu çok daha iyi görüyoruz.Burası niye dünya çapında bir kent olmasın.Niye yapacağımız etkinlikler sadece mahalli kalsın,niye ulusal olmasın veya Uluslar arası olmasın.Bu konu ile ilgili belediye başkanımız ile faydalı bir görüşme yaptık.İnanıyorum ki el birliği ile bu şehri layık olduğu yere getireceğiz”diyerek Edirne’nin bir tasarım kenti olduğunu ifade etti.

44 eserin yer aldığı Ahmet Akın,Canan Kaplıca,Deniz Özden,Enver Şengül,Esra Süsveren Halil Karabacak,Nilgün Erman,Selva Atalan ve Servet Çınar tarafından hazırlanan birbirinden ilginç fotoğraflar sergiye katılanlar tarafından büyük bir ilgi ile gezildi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30