banner137
banner25

Filibe'ye Türk Dili Kütüphanesi
Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu aracılığıyla TİKA tarafından tefriş edilen Filibe Üniversitesi “Türk Dili, Kültürü ve Edebiyatı Kütüphanesi” bugün (9 Nisan) düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Törene T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Filibe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zapryan Kozlucov, Filibe Belediyesi Meclis Başkanı İlko Nikolov, akademisyenler, diplomatlar ve Türk Dili Bölümü öğrencileri katıldılar.

Açılış töreninde konuşma yapan Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Türk Dili Bölümünün gelişmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için çaba gösterdiklerini, öğrencilerin en iyi şartlarda öğrenim görmeleri için destek verdiklerini belirtti.

Filibe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zapryan Kozlucov, Türkiye Cumhuriyeti üniversitemizde Türkçenin öretilmesi için verdiği desteklerle iyi bir örnek teşkil etmektedir, dedi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük törene katılmamın mutluluğunu belirterek iki üniversite arasındaki işbirliğinin öğrenci ve akademisyen değişim programlarıyla da devam etmesini diledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30