banner78
banner25

FETÖ'den komandoya iç çamaşırı!

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kaçırmak üzere hazırlanan 30 kişilik Özel Kuvvetlere bağlı tim içinde yer alan 3 Sat komandosunun Edirne TEM otoyolu Havsa yakınlarındaki bir arazi içerisinde MİT ile düzenlenen ortak bir operasyonda yakalanması sonrasında alınan ifadelerinde ilginç detaylar var.

MİT Bölge Başkanlığı ve Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak çalışma ile dün gece Tem otoyolunu takiben 3 Sat komandosunun yasa dışı yollardan Avrupa’ya gitmek üzere yola çıktığı bilgisinin alınması üzerine düzenlenen operasyonda komandoların tarlalık alanda saklandıkları ve direnme göstermeden gözaltına alındıkları belirtildi.

SAT komandosu oldukları gerekçesi ile üzerlerinde olası silah veya mühimmata karşın Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel ekipler ağır ve hafif silahlarla donatılarak operasyona çıktı.Bunun üzerine bir araçla Havsa ilçesi yakınlarına getirilerek indirildikleri bilgisini alan ekipler TEM otoyolu tarlalık alanlarda araştırma yapmaya başladılar.Tarlada bulunan izlerden yola çıkarak biri üsteğmen ikisi Başçavuş olan 3 SAT komandosunu gözaltına almayı başaran ekipler yaptıkları üst aramasında üsteğmen A.Ç.,Astsubay Başçavuş Y.Ö.ve M.Ö.’nün üzerlerinde yeşil pasaport ile  10 bin 993 TL,39 bin 990 euro, 7 bin 105 Amerikan doları ele geçirdiler.Komandoların silahlarını Akıncılar üssünde bıraktıkları ve bir komandonun kendisine ait silahını yanında bulundurduğu ve parçalayarak yakalandıkları tarlalık alana attığı belirlendi.

Gözaltına alındıktan sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen şüpheliler burada FETÖ terör örgütü mensubu olduklarını itiraf ederek ifade verdi.Şüphelilerin 1 yıldır saklandıkları ve saçlarını uzattıkları ve sakal bıraktıkları görüldü.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme”suçundan firari olarak arandıkları belirlenen şahısların açılan davaya ilişkin sanık oldukları gerekçesi ile detaylı ifadeleri alınmazken ön soruşturma kapsamında bir rütbelinin 2004 yılında Fethullah Gülen’in kendisine iç çamaşırı olan atlet gönderdiği öğrenildi.Atlet’in manevi değeri olduğunu söylediği şüphelinin Gülen’le bağlantılı bir personel olduğu iddia edildi.

Ön soruşturma sonrasında sağlık kontrolü için Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine götürülen şüpheliler buradan Edirne Adliyesine sevk edildiler.Şüphelilerin ilk ifadeleri sonrasında Ankara’ya gönderilecekleri belirtildi.

SAT komandolarının FETÖ bağlantılarını kabul ettikleri,15 Temmuz darbe girişimini 5 gün öncesinden bildiklerini,kendilerine verilen görevin 30 kişilik tim içerisinde 10’arlı gruplar halinde ayrıldıkları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Huber Köşkü'nden alarak Samandıra'ya götürmek olduğu belirtildi.Darbeciler, Erdoğan'ın Marmaris'te olduğunun anlaşılmasından sonra Ankara'ya gitmek üzere hareket ettiklerini ifade ettiler.



 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30