banner78
banner25

Fakültenin acı günü!

Önceki akşam Şükrüpaşa Mahallesi 168’nci sokak üzerinde meydana gelen trafik kazası Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi camiasını yasa boğdu.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Dr. İlker Salih Canıtez, 22 AT 828 plakalı şahsi aracı ile evinin olduğu 168’nci sokağa geldi.Havanın yağışlı ve zeminin ıslak olması sebebiyle henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde yolun sağ tarafında bulunan banketten aşağı kayan araç Canıtez’in yaşamını yitirmesine neden oldu.

Edinilen bilgiye göre kasa sonrası olayı görenlerin önce 112 sonrasında ise polis ekiplerine haber vermesi ile olay yerine gelen ekipler uzun uğraşlar sonucunda Canıtez’in bedenini kaza mahallinden çıkartmayı başardılar.

Kaza sonrası yapılan incelemeye göre Canıtez’in aracın yan dönmesi neticesinde camdan fırladığı ve aracın altında kalarak can verdiği belirlenirken, yakınları ise emniyet kemerinin takılı olduğunu ve emniyet kemerinin sıkması sonucunda kaburga kırığının meydana geldiği ve ciğerine batarak yaşamını yitirmesine neden olduğunu iddia ettiler.

Eşinin ölüm haberi ile yıkılan ve aynı bölümde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Tülay Canıtez ise sinir krizleri geçirdi. Cumhuriyet Savcılığının yaptığı incelemenin ardından İlker Salih Canıtez’in cesedi otopsi için Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen törende ise öğrencileri ve meslektaşları Dr.İlker Salih Canıtez için gözyaşı döktü.Cenaze aracıyla okul bahçesinde getirilen Canıtez’in cenazesi bahçedeki masaların üzerine konuldu. Bu sırada eşinin tabut içerisinde getirildiğini gören Tülay Canıtez, “Sen buraya böyle mi gelecektin, biz seninle bu banklarda çay içerdik. Şimdi ben ne yapacağım”şeklinde uzun süre ağlayarak gözyaşı döktü.

Yurt dışında olması sebebiyle cenaze törenine katılamayan Trakya Üniversitesi Rektörünün yerine ise Rektör yardımcısı Prf.Dr.Süleyman Pişkin katıldı.

Eşinin tabutu başında ağlayan ve ayakta durmakta güçlük çeken Tülay Canıtez’i ise arkadaşları sakinleştirdi.Okuldaki töreninin sona ermesi ile okuldan ayrılan Rektör Yardımcısının sitemi ise dikkatlerden kaçmadı.Kime ve niye söylediği anlaşılmayan sitemi ile aracına giden Rektör Yardımcısı Prf.Dr. Süleyman Pişkin “ben rektörü temsil ediyorum.Bana saygısızlık yapılmasını anlamıyorum”demesi merak konusu oldu.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dua sonrasında cenaze okuldan alınarak Eski Camii’ye getirildi. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Canıtez’in cenazesi  Buçuktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
anonim 10 yıl önce

cok uzdun bizi hocam hiç yakişmadi hiç

Avatar
asdfgh asdfgh 10 yıl önce

baba adamdı mekanı cennet olsun. allah taksiratını affetsin. ruhu şad olsun.

Avatar
alper 10 yıl önce

kaza edirne şehir merkezinde oluyor, kaburga kırığı olsa bile göğüs tüpü takılması için hastaneye ulaşma süresi kısa, kesinlikle ölüm sebebi bu değildir.

banner30