banner78
banner25

ETUS basının karşısındaydı!
Edirne’de kanayan yara haline gelen toplu ulaşım sistemi bugün tüm hatları ile görücüye çıktı.Düzenlenen basın toplantısı ile Edirne basını önünde sınav veren ve her türlü eleştiriyi dinleyerek iyiyi, güzeli bulmaya çalışan kısa adı ETUS olan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi,Edirne Belediyesi başta olmak üzere diğer ilgilileri olan  Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Yönetimi ve Kent Kart yetkilileri ile soruları cevaplayarak kendilerini anlattılar.
Toplantıda konuşan ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Oltandiken, araçlarda nakit binişlerin kalkmasını istediklerini belirterek, “Bu sayede sistemdeki para akışını kontrol altına almış olacağız”diyerek  kurulduğu günden buyana toplu ulaşım konusunda ETUS’un son nokta olduğunu iddia etti.
Zaman içinde çok canların yandığını hatta kan bile aktığını ifade eden ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Oltandiken, şehir içi ulaşım kavgasının 2006 yılında başladığını ve geçen süre zarfında birtakım zorluklar yaşadıklarını ifade etti. ‘Kardeşin kardeşi kırdığı, yumrukların ve silahların konuştuğu bir süreçten geçtik’ diyen Oltandiken, yeni sistemin altyapısını başarıyla tamamladıklarını ve ilerleyen günlerde minibüsçü esnafında tek tip kıyafete geçeceklerini belirterek sistemin rayına oturması ile kendisinin de bu işten çekileceğini ifade etti.
Sistemdeki yeniliklerden birinin de komuta merkezi sayesinde aracın bulunduğu noktadan bir sonraki durağa kaç dakika sonra geleceğini gösteren elektronik göstergeler olduğunu ifade eden Oltandiken, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yolcu ile tartışan, nakit binişlerde şoför kartını okutmayan, trafiği tehlikeye atan 37 şoförümüz ile yollarımızı ayırdık. Şu an itibariyle247 şoför, 6 koordine elemanı, 20 yardımcı personel ve 198 ortağımız ile toplamda 471 kişilik kadro ile hizmet veriyoruz. Artık araçlarımızda euro dizel kullanarak yaşadığımız çevrenin daha temiz olmasını sağlıyoruz. Biz araçlarımızda nakit binişin ortadan kalkmasını istiyoruz. Bu sayede hem sistemdeki para akışını kontrol altına alacağız hem de şoförün seyir halindeyken dikkatinin dağılmamasını sağlayacağız. Nakit binişin geçmediği birçok il var. Nakit binişlerin kalkmasındaki gecikme, havuz sisteminin kurulmasını daha da zorlaştırıyor. Düşündüğümüz projelerin tamamı gerçekleştiğinde ben de misyonumu doldurmuş biri olarak görevimden ayrılacağım.”dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Üyeleri Hakan İnci, Murat Kayasöken ve Nevser Eraslan’ın da katıldığı toplantıda Edirne Belediyesi Trafik Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, Edirne şehir içi ulaşım sistemindeki 50 yıllık süreci değerlendiren bir sunum yaptı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30