banner78
banner25

ETSO'ya özel resepsiyon!
Üç günlük bir gezi kapsamında Yunanistan ve Bulgaristan’a ziyaret düzenleyen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası heyeti gerçekleştirdiği ikili görüşmeler sonrasında yurda döndü.Yunanistan’ın Aleksandrapoli (Dedeağaç), Kavala ve Bulgaristan’ın Filibe Ticaret ve Sanayi odalarını ziyaret ederek burada bulunan iş adamları ile ikili görüşmeler yapan 60 kişilik heyet temaslarını tamamlayarak yurda döndü.
Temasların ikinci gününde Bulgaristan’ın (Plovdiv) Filibe şehrine gelen heyet ilk olarak burada Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci ile görüştü.Gerçekleşen ziyaretten son derece memnun olduğunu ifade eden Cebeci Edirne heyetini ağırlamanın kendileri için önemli olduğuna dikkat çekti. Bulgaristan’ın 10 ili ile sorumluluk ağalarının sınırlı olduğunu ifade eden Cebeci burada yapılan yatırımların ve yatırımcının takipçisi olduklarını ve doğru atılacak adımlarla yatırımcıya yön vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Cebeci “son yıllarda ekonomik kriz içinde bulunan Bulgaristan’ın elbette yakın komşuları ile yakın ilişki içinde olma gayretini biliyoruz. Bu fırsatı yatırıma çevirmek adına gerekli kolaylığı ticari ataşeliğimizle yapmaktayız.Tabi çok sayıda yatırımcı geliyor, ancak bunların içinde de seçici olmak durumundayız ve yönlendirmelerimizi ona göre yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ise göreve geleli 3 ay olmasına rağmen böyle önemli bir ziyareti yapma ihtiyacı duyduklarını belirterek “üç günlük bir ziyaret ve iş adamları ile görüşmeler için buradayız.Yunanistan da ciddi görüşmeler yaptık ve bazı iş adamlarımız olumlu sonuçlar aldı ve ticari bağlantılar yapıldı.Bugün ise Bulgaristan’dayız ve iş adamları ile görüşme yapacağız”dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ziyaret sonunda Başkonsolos Şener Cebeci’ye Edirne toprağından yapılmış Başkonsolosun adına özel üzerinde Selimiye motifi bulunan bir tabak hediye etti.

Heyet buradaki ziyaretin ardından Filibe Ticaret ve Sanayi Odasına geçerek oda başkanı Angel Hronev’i ziyaret etti.

Hronev burada Filibe ticari hareketleri hakkında bilgi vererek yatırıma açık noktalar hakkında bilgi verdi yapılacak ortaklıklarda da aracı bulucu olarak çalışacaklarını ve iki ülke arasında ki iş birliğini arttırmaya çalışacaklarını belirtti.

ETSO Başkanı Zıpkınkurt ise burada yaptığı konuşmada vize konusunu gündeme getirerek Bulgaristan Konsolosluğunun vize konusunda esnek olmadığını ve katı tutumunu sürdürmeye devam ettiğini belirterek oda vasıtasıyla gereken uyarıların yapılmasını istedi.

Buradaki temasların ardından heyet Filibe Başkonsolosu tarafından Edirne heyetinin onuruna verilen rezidanstaki akşam yemeğine katıldı.Bulgaristan’da yatırım yapan iş adamları ile bir araya gelinen yemekte yatırımcılar burada da karşılıklı görüşme fırsatı bularak yatırımlar konusunda değerlendirmeler yaptılar.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30