banner137
banner25

ETSO uyardı!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Ticaret Sicili Müdürlüklerine 04.03.2014 Tarih ve 1252 sayılı yazıları ile gönderdiği Genelge uyarınca;  Anonim ve limited şirketler için öngörülen sürede asgari sermaye tutarları limited şirketler için 10 bin lira, anonim şirketler için 50 bin lira,ya yükseltmeyen şirketler için 2 aylık  ek süre verildi.
14.02.2014 tarihine kadar sermayelerini artırmayan ve münfesih (dağılmış) duruma düşen   şirketlerden;  faaliyetlerine devam etmek isteyenlerin 2 ay içinde münfesih olma nedenlerini ortadan kaldıran işlemlerini yaparak ispat edici belgelerini Ticaret Sicili  Müdürlüğü'ne  iletmeleri veya tasfiye memurunu  bildirmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri yapmayan şirketlerin belirlenen sürenin sonunda ticaret sicili kayıtlarından ünvanları silineceK ve şirkete ait mal varlığının ünvana ilişkin kaydın silindiği tarihten itibaren 10 yıl sonra hazineye intikal edeceği bildirilmektedir.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30