banner78
banner25

ETSO ilgi uyandırıyor
 Fransa’nın Amenies şehrinin Longueau  yerleşimi Avrupa Eşleştirme Komitesi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.

Bulgaristan İvaylovgrad Belediyesi ile kardeş şehir olması münasebetiyle İvaylovgrad’ın şehir gününü kutlamak için İvaylovgrad'a giden  heyet ardından İvaylovgrad Belediyesi yetkilileri ile beraber ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’u makamında ziyaret  etti.

Heyet Başkanı Raymond Fılıplak, Başkan Yardımcısı Sylvie Vasseur,  Amiens uluslararası ilişkilerden sorumlu çalışanı Stéphanie Dapsance, Tristan Montıgny, Kültür Genel Konseyi Üyesi Jean Louis Piot ve İvaylovgrad Belediyesi yetkililerinin katıldığı ziyarette ETTD Başkan Yardımcısı Bülent Bacıoğlu ve ETSO Yönetim kurulu üyesi Ahmet Özalp’te hazır bulundu.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınturt, heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne’nin tarihi, turistik özellikleri ve zengin Osmanlı Mutfağı üzerine yaptıkları çalışmaları anlattı. Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak Edirne'de tarih ve kültürün yanında yemek kültürünün de olduğunu anlatabilmek, turizmimizi çeşitlendirmek, keşfedilmeyi bekleyen diğer kendine özgü damak lezzetlerini  ulusal çapta tanıtımı ve ticarileşme olanağını araştırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve projeler yürüttüklerini söyledi.

Edirne Osmanlı Saray mutfağının  tanıtımı için ulusal çapta yayın yapan gastronomi yayınlarıyla yapılan çalışmalara da değinen Zıpkınkurt,  Edirne Saray Yemekleri – Kent Mutfağı adı altında gerçekleştirilen organizasyonda; gurmeler, 5 yıldızlı otel şefleri, firma temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan heyete Osmanlı Saray yemekleri ve kent mutfağını tanıttıklarını söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın Osmanlı Saray Mutfağı'nın tanıtımı için yaptığı etkinliklerden haberdar olduklarını söyleyen  heyet, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın gastronomi ve Edirne'nin turizminin tanıtımı ile ilgili yaptıkları etkinlikleri beğeniyle izlediklerini, takdir ettiklerini ve tecrübelerinden faydalanmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini  dile getirdiler.
Heyet, ETSO yetkililerini  2015 yılının Mayıs ayında organizasyonunu yapacakları 'Kardeş  Şehirler  Gastronomi, El Sanatları ve Turizm Fuarı'na' davet etti .

Edirne Turizm ve Tanıtma Derneği'ni (ETDD) ziyaret eden heyet, Edirne turizmi ile ilgili bilgiler aldı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30