banner137
banner25

ETSO 5 yıldızını tescilledi!
 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından uygulanan Oda ve borsaların beş yıldızlı olmasına olanak tanıyan Akreditasyon töreninde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası çıtasını yükselterek belgesini yeniledi.

            TOBB ikiz kuleler Ankara’da düzenlenen ve ülke genelindeki Oda ve Borsaları kapsayan Akreditasyon törenine Edirne Ticaret ve Sanayi Odası da katılarak, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt belgesini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

            TOBB tarafından 2002 yılında İngiltere Odalar Birliği ile birlikte başlayan, sonrasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin tek başına yürütmekte olduğu Oda/Borsa Akreditasyon Sistemine, 2007 yılında dahil olarak Akredite olan ilk 68 Oda içerisinde yer alan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, 3 dönemden buyana devam ettirdiği akreditasyonunu yenileyerek beş yıldızlı bir oda olduğunu yine tescillemiş oldu.

            3 yıl ara ile yapılan denetimler sonrasında akredite olup olamayacağına karar verilen denetimleri başarı ile geçen ve düzenlenen törende belgesini yenilemeye hak kazanan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 152 oda ile birlikte belgesini aldı.

            Düzenlenen sertifika töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törenin açış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 21 oda ve borsa ile birlikte 5 yıldızlı hizmet verme noktasına ulaşan oda ve borsa sayısının 152'ye ulaştığını belirterek 69 oda ve borsanın akreditasyon çalışmalarının devam ettiğini,bununda tamamlanması ile bu sayının 221’e ulaşacağını kaydetti.

            9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu göreve geldikleri günden itibaren "takip eden" değil, "yönlendiren", "yol açan" olmayı amaçladıklarını belirterek, akreditasyon sisteminin hizmet kalitesinin standardizasyonu açısından büyük önem taşıdığına işaret etti. Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda/borsaların, 5 yıldızlı oda/borsa sayılacağını belirtirken, "Bu belge, Londra'da, Paris'te, Berlin'de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. 221oda/borsamız belgesini aldığında, Oda borsalarımızın yüzde 60'ı akredite olmuş hale gelecek" dedi. Bugün, TOBB bünyesindeki 355 oda ve borsanın İngilizce konuşur, yazar ve proje üretir hale geldiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların proje fabrikası haline geldiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "2012 sonu itibariyle oda ve borsalarımızda 450'den fazla proje tamamlandı. Oda ve borsalarımız 400 milyon TL hibe kaynak kullandı. 2013 yılında yapılan proje sayısı ise 351. Son bir yılda neredeyse önceki yıllardaki proje sayısının tamamına yaklaştık. Aynı yıl 207 milyon TL de hibe kaynak kullanıldı" diye konuştu.

 

            Oda ve Borsaların ne iş yaptığı konusunda sürekli olarak kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap veren Hisarcıklıoğlu: “Bunu size soran yada söyleyen olursa çıkın anlatın. Kedinizi anlatmanız gerekiyor. Ne yaptınız? diyen olursa,Oda ve borsaların Türk Ticaret Kanunu'nun değiştirilmesiyle, özel sektörün üzerindeki 6 milyar TL'lik yükü kaldırdık deyin. Bunda en büyük pay sizin”şeklinde konuştu.

            Hisarcıklıoğlu, "Odalarımız vasıtası ile sisteme kayıt olan firmalar, birbirlerinin sicilini görebilecek" diyerek ticaret sicilini elektronik ortama taşıdıklarını, fuarcılık ve sigortacılık alanlarına TOBB çatısı altında çeki düzen getirildiğini, TIR ve ATA karneleriyle ihracatın teminatı olduklarını ifade etti.

            Kendilerini anlatmanın en iyi yolun yerel basın olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Ankara’dan hangi odasının veya borsasının ne yaptığını takip ettiklerini, yerel basın dahi olmak üzere çalışmaların tamamının takip edildiğini ifade etti. Verdiği rakamlarla hangi oda veya borsasının ne kadar medyada yer aldığını ve kendisini anlattığını bildikleri aktaran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Sadece 2013 yılında akredite odalarımın yerel basında yer alması tam 99 bin kez. Bütün oda ve borsalarımda ne olur ve ne biter yerel basın ve medya dahil takip ederiz. Benim odalarımın nereden nereye geldiklerini takip ederim. Dertlerini bana aktaramadıkları bir dert varsa yerel basından takip ederim,yerel medyadan takip ederim.99 bin kez, benim 152 oda ve borsam kendi yerel basınlarında yer almış.23 bin kez de ulusal basında yer almış.159 kez de Uluslar arası basında benim oda ve borsalarımın başkanlarının açıklamaları yer almış”dedi.    1 milyon 500 bin üyesi bulunan TOBB’un gücünü de aktaran Hisarcıklıoğlu sizler sahiplenmeden bu başarının ortaya çıkmasının söz konusu olamayacağını ifade etti.

            Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi.152 oda ve borsa yönetimi sertifikaların alırken Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının 3'üncü dönem sertifikasını ise Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Meclis Üyesi Aydoğan Akıncı,Genel Sekreter Nevzat Taşkın ve Dış İlişkiler ve Akreditasyon sorumlusu Melike Tatlı TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldılar. Törenin ardından heyet Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun makamına geçerek burada bir süre Edirne hakkında görüştüler.

            Belge törenin ardından konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı  Recep Zıpkınkurt, üyelerden aldıkları destek ve güçle çalıştıklarını söyledi. Zıpkınkurt: Akreditasyon Sertifikası'nın, ETSO’nun Avrupa Odaları kalitesinde hizmet verdiğinin bir belgesi                olduğunu da hatırlatırken, hizmette sınırın olamayacağını ve bu yöndeki çalışmaların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. Kendilerini anlatmanın en iyi yolun yerel basın olduğuna dikkat çeken Zıpkınkurt: “Oda faaliyetlerinin duyurulması ve kamuoyu oluşturulmasında  şüphesiz yerel basınımızın çok emeği var. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu'nun ifadelerinde de bu açıkça görülüyor. Kendileri oda ve borsa faaliyetlerini basında takip ettiklerini çok net bir dille ifade etti. Biz de bu noktadan hareketle  yerel basınımızla her an iletişim halindeyiz. Oda faaliyetlerimizi yerel basınımız aracılığıyla  üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30