banner78
banner25

ETB ULUSAL KIRMIZI ET KONSEYİ GENEL KURULUNA KATILDI
 Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin 2.nci Olağan Genel Kurulu toplantısı, 09 Nisan 2014 Çarşamba günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Edirne Ticaret Borsası’nı Konseyde temsil eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa GÖKTAŞ ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanı Özay ÖZTÜRK ve Meclis Başkan Yardımcısı Serdar HÜSEYİNCA’nın da iştirak ettiği toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat PAKDİL, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail KEMALOĞLU, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa KAYHAN, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Sadık KÜÇÜKGÜNAY, Alım ve Üretim Daire Başkanı Muhlis ATAY,  Bakanlık Bürokratları ve Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Yücesan ve Konsey üyeleri katıldı.

 

Toplantı kapsamında; kırmızı et sektörüne ilişkin genel değerlendirmeler, sürdürülebilir hayvancılık politikaları, hayvansal üretimin artırılması ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla alınabilecek tedbirler, üreticilerin desteklenmesi, hayvan sağlığı, aşılama faaliyetleri ve aşı üretimi gibi sektörün gelişmesi için önemli konular ele alındı.

 

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa GÖKTAŞ; “Edirne Ticaret Borsası canlı hayvan satış organizasyonlarını 30 yıldan bu yana başarıyla gerçekleştiriyor. Gururla ifade ediyorum ki uygulanan çağdaş ve şeffaf satış sisteminin Türkiye çapında bir eşi daha bulunmuyor. Örnek gösterilen kalitede hizmet veren Edirne Ticaret Borsası’nın sektör için önemli bir aktör olan Kırmızı Et Konseyi’ne yer almasının uygun olduğunu düşünerek 2013 yılında üye olduk. Hayvancılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek, üye ve üreticilerimizle paylaşmak ve gerektiğinde katkı sağlamak amacıyla toplantıya iştirak ettik. Bu sayede hem sektördeki paydaşlarımızla hem de üst düzey bürokratlarımızla görüşme imkanımız oldu. Ülkemiz ve sektörümüz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Ülkemizin önde gelen ticaret borsaları ile kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren sanayici, üretici, kamu kurumları, Araştırma Kurumları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının üye olduğu konseyin kuruluş amaçları; Türkiye’nin hayvancılık sektöründe kalkınmış, bölgesinde AB kriterlerine uygun bir biçimde güvenilir kırmızı et ve et ürünleri üreten, ürettiğini tüketen ve ihraç eden bir ülke olmasını sağlamanın yanında, kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren en büyük ve en kapsamlı sivil toplum örgütü olarak, kamu-özel sektör işbirliği içerisinde, sektörün gelişmesine, üreticilerin desteklenmesine, piyasada fiyat istikrarının sağlanmasına ve tüketicilerin daha kaliteli, sağlıklı ve güvenilir kırmızı et ve et ürünleri tüketmesine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmak olarak açıklanıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30