banner78
banner25

Eserler Edirne'de sergilenecek!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Bulgaristan'dan getirdiği tarihi eserler, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde sergilenecek.
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel eserlerin iadesi konusundaki işbirliğinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Bulgaristan'dan 20 antik eser getirdiğini hatırlattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurt dışına kaçak veya gayri kanuni yollarla gönderilen eserleri geri getirme gayreti içinde olduğunu belirten Özcan, ''Bakanımız ve Müzeler Genel Müdürümüz, Bulgaristan'a bizzat giderek, Sofya Milli Tarih Müzesi'nden Roma dönemine ait mermer kadın heykel gövdesi ile aralarında sikkelerin de bulunduğu 20'ye yakın irili ufaklı gümüş ve bronz eseri kentimize getirdi'' şeklinde konuştu.
Özcan, Bakan Günay'ın Edirne için güzel bir jest yaparak söz konusu eserleri Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne armağan ettiğini, Bulgaristan'dan Türkiye'ye getirilecek 400 parça eserin de Edirne'de bırakılmasını arzu ettiklerini bildirdi.
Eserlerin envanter çalışmasının tamamlandığını ifade eden Özcan, ''Sayın bakanımızın Bulgaristan'dan getirdiği eserlerin envanter çalışması yapıldı, bakım ve restorasyon çalışmalarının ardından sergilemeye başlayacağız'' ifadesini kullandı.
Bulgaristan'dan getirilen eserler arasında, 3. yüzyıl Roma dönemine ait mermer kadın heykel gövdesi ile aynı döneme ait kadın büstü, bronz ve gümüş sikkeler, mühür ve ağırlıklar bulunuyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30