banner137
banner25

Erken terhis sevindirdi!

Askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren yeni düzenlemenin 1 Ocak 2014 tarihi itibari ile yürürlüğe girmesinin ardından birçok kışlada erken terhis sevinci yaşandı.

Ülke genelinde yaklaşık 55 bin civarında vatani görevini yapan ve bu süreyi 12 ayla dolduran tüm erler erken terhis sevincini yeni yılın ilk saatlerinde yaşamaya başladı.

Edirne’de vatani görevini yapan askerler 12 aylık sürenin ardından Korgeneral Celaleddin Alkoç kışlasından arkadaşları tarafından uğurlandılar.Bir yıl boyunca asker arkadaşları ile beraber olan gençler arkadaşları tarafından uğurlanırken zaman zaman duygusal anlar yaşandı.Terhis anında yaşanan bildik güzel görüntülerde geleneksel hale gelen çanta fırlatma ve şınav çekme hareketleri 12 ayın sonuna gelen askerler tarafından hep bir ağızdan sayarak yapıldı.

Ellerine aldıkları tezkere ile sivil hayata merhaba diyen gençler en çok annelerinin yemeklerini özlediklerini belirterek erken terhisin kendileri için yılın ilk saatlerinde büyük anlam ifade ettiğini belirterek tezkere için gün sayan arkadaşlarına da şimdiden hayarlı tezkereler demeyi unutmadılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30