banner78
banner25

Erakman “itirazımız var”
Nilüfer Turizm adına taşıma yetkisi bulunan Erakman Turizm firma sahibi Ömer Erakman bugün düzenlediği basın toplantısı ile mahkemenin verdiği karara itiraz edeceklerini ifade etti.
Avukatı aracılığı ile yasal süreci yakınen takip ettiklerini ve terminal ihalesi sonrasında kendilerinin mağdur edildiğini her fırsatta dile getiren Erakman “biz her şeye rağmen halkımıza ucuz ve kaliteli hizmeti sunmaya çalışacağız”dedi.
Konu hakkında açıklama yapan ve yasal süreci değerlendiren Edirne Barosu Avukatlarından Şerif Acar İmer yerel basında çıkan haberler üzerine basın toplantısı yapma kararı aldıklarını ve belediye başkanının açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Hukuki sürecin işlemesini aktaran Avukat İmer “firma olarak ihale sürecinden sonra ki taşıma işinde Bakanlığın vermiş olduğu bir karar var.Bu karara göre 61 ve 62 nci maddelerde terminalde bir otobüs şirketine yer bulunamazsa, yer kalmazsa veya yer verilmezse (kasten verilememesi durumunda) bakanlık işe el atar ve bu otobüs şireketine varış kalkış yeri için yer tahsis eder ve bu uygulanmıştır.Bakanlık bu işi yaparken sadece Nilfüfer Turizm’in hattına ilave yapmış ve Edirne İstanbul arasını koymuştur”dedi.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken Edirne Belediyesinin yetkilerini kullanarak sindirme politikası güttüğünü ve yetkililerinin dışına çıkarak otobüslerin kalkış yaptığı akaryakıt istasyonunu mühürlediğini,çarşıda bulunan yazıhaneleri kapatmak için işlem yaptığını araçlara sürekli zabıtalar tarafından ceza yazıldığını ifade ederek “2011 yılında belediye meclisi aldığı bir kararla terminal yönetmeliğinin 45 inci maddesinde değişikliğe giderek “terminalde yazıhanesi olmayan otobüs firmaları şehir içinde yazıhane açamaz”demiş ve idare mahkemesi açmış olduğumuz dava ile ilgili bunu durdurdu.Belediyenin Ulaştırma Bakanlığına karşı açmış olduğu davada da yine Yürütmeyi durdurma kararı alındı.”dedi.
İmer açıklamasın devamında seyreden bir dava olduğunu bu konuda idari mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ancak bunun bir tür tedbir amacı taşıdığını ve bu yüzden işin üst yargıda sonuçlanan kadar kazanılmış olarak yansıtılmasının doğru olmadığını aktardı.
Ömer Erakman ise şahsı ile ilgili bir sürü entrikanın yapıldığını bunda başta Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve çevresindekilerin başı çektiğini belirterek “ben Ömer Erakman olduğum için bunlar yapılıyor.Başkası olsa bunları yapamazlar.Ben vatandaşları mağdur etmek için gerekeni yapacağım.Nilüfer olarak geçici bir süre hizmet veremeyeceğiz.Fakat İstanbul Havsa oradan da Edirne merkeze yolcularımızı, merkezden de havsa ve oradan İstanbul’a yolcularımızı taşıyacağız”dedi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30