banner137
banner25

En çok istihdam Güneydoğu Anadolu'da oldu!

Türkiye İstatistik kurumu TUİK verilerine göre Türkiye’de ki işsiz kişi sayısı bir önceki yıla oranla 229 bin kişi artarak 2 milyon 747 bin kişiye ulaştı.

Buna göre istihdam edilen kişi sayısında artış olduğunu belirten yetkililer geçen yıla oranla çalışan kişi sayısını 703 bin kişi arttığını belirterek çalışan sayısının 25 milyon 524 bin kişiye ulaştığını belirttiler.

Tarımdan giderek uzaklaşıldığı resmi verilerle de ortaya konan açıklamada “tarım sektöründe bu yıl çalışan sayısı 82 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 785 bin kişi arttı”denildi.

İstihdam edilenlerin %23,6'sı tarım, %19,4’ü sanayi, %7’si inşaat, %50’si ise hizmetler sektöründe yer aldı. Bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 0,6 puan, sanayi sektörünün payı 0,3 puan, inşaat sektörünün payı 0,1 puan artarken, tarım sektörünün payı ise 1 puan azaldığı görüldü.En yüksek işsizlik oranının %14,5 ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleştiğini belirten yetkililer bu oranların ülke genelindeki dağılımını %14,5 ile Güneydoğu Anadolu (TRC) bölgesi, %6,7 ile Batı Karadeniz (TR8) ve Kuzeydoğu Anadolu (TRA) bölgeleri şeklinde oldu. Erkeklerde işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge %15,2 ile Güneydoğu Anadolu (TRC) bölgesi iken, kadınlarda %14,8 ile İstanbul (TR1) bölgesi oldu.

Yatırımların ardı ardına yapıldığı Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise 206 bin kişinin yeni iş imkanına kavuştuğu belirtilerek Güneydoğu Anadolu bölgesinin birinci olduğu ifade edildi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 206 bin kişinin artışı göze çarparken en ciddi düşüş ise Doğu Karadeniz bölgesinde görüldü.2013 verilerine göre bu bölgede toplam istihdam 73 bin kişi azaldı.

Bölgelerdeki istihdamın sektörel dağılımına bakıldığında, tarım sektörünün payının en yüksek olduğu bölge %49,7 ile Kuzeydoğu Anadolu (TRA), sanayi sektörünün payının en yüksek olduğu bölge %36,9 ile Doğu Marmara (TR4) ve %35,1 ile İstanbul (TR1), hizmetler sektörünün payının en yüksek olduğu bölgeler ise %64,3 ile İstanbul (TR1) ve %62,7 ile Batı Anadolu (TR5) bölgeleri oldu.

İşgücüne katılma oranının en yüksek olduğu bölge ise %55,6 ile Ege bölgesi oldu

En yüksek işsizlik oranı %21,1 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) bölgesinde gerçekleşti.İşsizlik oranının en yüksek olduğu bölge %21,1 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) olurken, bunu %17,5 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) takip etti. İşsizlik oranının en düşük olduğu bölge ise %4,7 ile TR52 (Konya, Karaman) bölgesi oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30