banner137
banner25

Emniyetten “Noel Baba” operasyonu…
Yaklaşan yeni yıl öncesi alkol tüketiminin artacağı ve bu yolla illegal para kazanılacağını düşünen Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düzenlendikleri bir operasyon ile 5 bin şişe kaçak içki yakaladılar.
Edinilen bilgiye göre Bulgaristan’dan aldıkları içkileri belli araçlar ile ufak parçalar halinde Edirne iline getiren ve burada farklı adreslerde depolayarak hazırladıkları bir başka araç ile İzmir ili başta olmak üzere değişik illere sevkiyatını yapan şebekeye baskın yapan polis ekipleri iki kişiyi gözaltına aldılar.
Bir süreden bu yana takip ettikleri şebeke üzerinde çalışma yapan Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri “Noel Baba” adını verdikleri operasyon ile kaçak içki satışı yapan şebekeyi mercek altına aldı.Şebekenin depoladıkları yerlerden partiler halinde sevkiyata hazırlandıklarını anlayan ekipler düzenledikleri gece operasyonu ile şebekeye suçüstü yaptılar.Edirne Havsa karayolu üzerinde konuşlanan ekipler takibe aldıkları 35 plakalı kapalı kasa kamyoneti Otoyol bağlantı noktasında durdurdular.Araç içinde yapılan kontrolde aracın tamamının alkol yüklü olduğu ve üzerinin bir örtü ile sarılı olduğunu gören ekipler araç içinde inceleme yaptılar.Yapılan incelemede İzmir’e götürdükleri anlaşılan 5 bin şişe değişik markalarda alkole el konularak ele geçirilen şahıslarla birlikte ifadeleri alınmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüler. T.K. ve K.K. isimli çifte vatandaş oldukları belirlenen şahıslar yapılan ilk sorgularında parçalar halinde yurda kaçak olarak soktukları alkol şişelerini depoladıklarını ve daha sonra partiler halinde İzmir il başta olmak üzere yaklaşan yılbaşı öncesinde eğlence mekanlarına satmak istediklerini itiraf ettiler.
Gözaltına alınan iki şahıs ifadelerinin ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldılar.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30