banner137
banner25

Elektronik değil elle!
Edirne’de bulunan ve elektronik denetleme sistemi olarak bilinen EDS caydırıcılık özelliğinden çok uygulamasından söz ettiriyor.
Trafik kurallarına uyulup uyulmadığı ve genelde park ihlallerinin tespiti için kullanılan yöntem Edirne’de ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.Maliyetinin yüksek olması nedeniyle kameraları kurmaktan imtina eden yetkililer koydukları tabelalar sayesinde araç sürücülerini caydırmaya çalışıyor.
Ziraat bankasının bulunduğu Hükümet caddesi,Talatpaşa asfaltu üzeri ve yeni yerleşim alanındaki Zübeyde hanım caddesi üzerine belediye tarafından konulan tabelaların sadece caydırıcı özelliği olduğu ve denetlemenin elektronik olarak değil elle yapıldığı anlaşıldı.
Tabela üzerinde yazsan ve İstanbul gibi büyük illerde görmeye alışık olduğumuz EDS yazısı aslında Elektronik denetleme sistemi anlamını taşıyor ve alan, 24 saat süre ile trafik ihlalleri açısından kameralarla denetleniyor ve ihlal yapılması durumunda sürücün araç tescil plakasına cezai işlem uygulanıyor.
Edirne’de ise tam tersi bir yöntem kullanılarak sürücülerin sadece caydırılması planlanırken fotoğraflama ise görevli polis memuru tarafından elde çekilen fotoğraf makinesi yardımı ile yapılıyor.
“Ancak bizde olur” dedirten bu olay karşısında vatandaşlar ilk etapta araçlarını bırakmakta tedirgin olurken olayın anlaşılması ile bu tedirginliğin yerini komediye bıraktığı ve sürücülerin araçlarını polisin olmadığı anlarda bıraktığı görüldü.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30