banner137
banner25

Ekmek artık 90 kuruş!

Ekmek artık 90 Kuruş oldu. 250 gram ekmekte fırıncılar 5 Kuruşluk fedakarlık yaparken, bir buçuk yıldır zam alamayan fırıncılar girdi maliyetlerinin sürekli artması karşısında bu zamla bir nebzede olsa nefes aldı.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ekmek zammına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, fırıncıların 95 kuruş zam talebinde bulunduğunu belirtti. Zıpkınkurt, kendilerinin aynı gramajdaki (250 gram) ekmeğe 90 kuruş zammı kabul ettiklerini kaydetti ve fırıncıların talebinin 95 kuruş olduğunu ifade etti.

Zıpkınkurt “Fırıncılar 250 gram ekmeği 75 kuruşa satıyorlardı . Yaklaşık Bir buçuk yıldır zam almamışlardı.Dolayısıyla artan akaryakıt  ve un maliyetlerini de göz önünde bulundurarak çevrede yaptığımız araştırma sonunda Edirne’de 250 gram ekmeğin 90 kuruş olmasını meclisimiz onayladı. Aslında maliyetleri karşılamıyor. Onların istekleri biraz daha fazla ama biz onları 90 Kuruş'ta ikna ettik. Fırıncıların bu konudaki talepleri 250 gram ekmeğin 95 kuruş olması yönünde idi. 5 Kuruş fedakarlık yaptılar. Biz de  250 gram ekmeğin 90 kuruştan satılmasına onay verdik. Fırıncıların bir kısmı ETSO üyesi bir kısmı da Esnaf odasına üye. Önümüzdeki günlerde Esnaf Odası da bununla ilgili toplantı yapacak.Dolayısıyla başkanımızla da görüştük.Fiyatın makul olduğu yönünde ortak karar aldık.”dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat koç 10 yıl önce

lütfetmiş teşekkür ederizz

banner30