banner137
banner25

EGD Vali Duruer’i ziyaret etti
      Ziyarette Edirne’de hafta sonları da dahil olmak üzere tarihi ve dini mekanları gezerek, incelemelerde bulunduğunu kaydeden Duruer, şunları söyledi:
                ‘’Bu incelemelerimdeki tespitlerime göre, Edirne’deki birçok tarihi esere onarım gerekiyor. Çeşme gibi yapıların onarımına büyük paralar gerekmiyor. Türbeler aynı şekilde onarılmayı ve çevre düzenlenmesine ihtiyaç duyuyor. Köprülerin ışıklandırılması çalışmalarını da sürdürüyoruz.’’
                Duruer, Edirne’deki görüntü kirliliğinden de bahsederek, ‘’Tarihi bir mekanı fotoğraflamak isteyen kişi tabeladan, direklerden taksi duraklarından bunu istediği gibi yapamıyor. Tarihi kulenin hemen yanında trafo, taksi durağı var. Eski Cami’nin bahçesindeki çadırı kaldırttık. Bu mekanda çay verilmesi konusu Vakıfların yaptığı kira sözleşmesiyle olmuş. Sözleşmede ne yer alıyorsa öyle olacaktır’’ dedi.
                Tarihi mekanlar ve kamu kuruluşlarının binalarının çevresindeki bahçe düzenlemelerinin dikkatli yapılması gerektiğini vurgulayan Duruer, ‘’Buralara dikilecek ağaçlar dikkatli seçilmeli. Başka ağaçlara, binaya ve peyzaja olan uyumuna bakılmalıdır. Gelişi güzel ağaç seçimi doğru değil’’ şeklinde konuştu.
                Bu arada, Edirne Valisi Duruer’in ağaç konusundaki bilgisi dikkat çekti. Ağaçların yetişme özelliklerinin yanı sıra latince adlarına kadar her yönü ile bilgi sahibi olduğunu vurgulayan Edirne Organize Sanayi Bölgesi’ne 10 ağaç fidanı diktiklerini de bildirdi.
                Balkanlara 15 günde bir mutlaka gidileceğini, amacın Edirne’nin Balkanların merkezi haline getirilmesi olduğunu vurgulayan Duruer, her geziye bir gazeteciyi de götürüleceğini belirtti.
                 EGD Başkanı Derya Sarılarlı da, derneğin girişimleriyle yayınlanan ‘’Edirne Basın-Yayın Tarihi’’ kitabını Duruer’e hediye ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
                Ziyarete, Bülent Ayan (Hudut Gazetesi), Hüseyin Ağırseven ve Ercan Bitti (Yenigün Gazetesi), Nadir Alp (Edirne Star Gazetesi), Melih Yurduseven (ETV-Edirne Haber Gazetesi), Kaan Hepçeli (Rumeli Televizyonu), Gökhan Tuzladan (NTV-TEK Rumeli Televizyonu) ve Orkun Akman (İHA).
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30