banner78
banner25

EDOSK Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışı'ndaydı
 Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz Dağları Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı'na katıldı. Kuruluşundan bu yana her yıl düzenli olarak Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı'na katılmayı ihmal etmeyen EDOSK’u bu yılki tırmanışta Dağcılık Sporcusu Sebahattin Akdağ  temsil etti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından planlanan ve 2014 yılı faaliyet programında yer alan Kaz Dağları Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı önceki gün Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 100’e yakın dağcının katılımıyla gerçekleşti. Sisli bir havada yapılan tırmanışta dağcılar, yaklaşık 10 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaşarak Türk bayrağı açtı.

18 Mart sabahı saat 05.00'te tırmanışa doğru harekete geçen dağcılar, tırmanış etkinliğini 1720 metre yükseklikteki Karataş zirvesinde tamamladı. Zirvede, şehitler anısına saygı duruşunda bulunan dağcılar daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Zirvede kısa bir mola veren dağcılar daha sonra inişe geçerek faaliyeti tamamlamanın sevincini ve gururunu yaşadı.

Tırmanış etkinliğinde EDOSK’u temsil eden Dağcılık Sporcusu Sebahattin Akdağ, böylesine anlamlı bir etkinlikte yer almanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. “Zirvede şehitler anısına İstiklal Marşı okumanın gururu çok güzeldi” diyen Akdağ, bu gururun, zorlu geçen tırmanışın yorgunluğu unutturduğunu belirtti. Zirvede ayrıca temsil ettiği EDOSK’un da bayrağını açan Akdağ, tırmanışa, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 100’e yakın dağcının katıldığını sözlerine ekledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30