banner78
banner25

Edirne'yi kefenlemişler!

Belediyelerin asli görevlerinden olan ve Ak partili belediyelerin tamamında uygulanan bir sistemi uygulamaya koymak isteyen Edirne Belediyesi geçtiğimiz yıl itibarı ile başlattığı cenaze destek hizmetleri ile adeta yoksulun yanında olmuş ve yaşamını yitiren ve maddi imkansızlıklardan dolayı defin yapamayan, helva kavuramayan,kefen parası bulamayan,pilav ikramı yaparak dua okutamayan ailelere yardım eden Edirne Belediyesinin bu iyiliklerinin altında yatan gerçek gün yüzüne çıkmaya başladı.

İnsanoğlu’nun yaşamı boyunca doğum,evlilik ve ölüm gibi üç ana konudan dolayı sömürüldüğü günümüzde ölümden bile para kazanma yollarını aradığı tahmin edilen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve ekibinin verdiği bu hizmetlerin faturalarının dudak uçuklattığı iddia edildi.

Bir yıl içinde cenaze evlerine verildiği iddia edilen ve tutar olarak 600 bin TL civarında olduğu belirtilen pirinç faturası başta olmak üzere 165 bin TL’lik cenaze kefenleme işinde kullanılan beyaz patiska faturalarının olduğunu iddia eden yakın kaynaklar Belediyenin bu hizmeti ile her gün 1500 TL’lik pilav dağıtabileceğini ve bu rakamlardaki kefen parası ile Edirne’nin tümünü kefenleyebileceklerini ileri sürdüler.

Hizmeti yürüten birimin merkez mahalle muhtarları ile köy muhtarlarını dahi arayarak cenaze sayısını her gün bildirmek durumunda olmalarını söyledikleri ve bunlardan ihtiyaç sahibi olan veya olmayan herkesin aynı kefeye konularak belediyenin cenaze hizmetlerinden yararlandırıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre Edirne’de ölen kişilerin sadece çok küçük bir kısmının bu hizmetleri istediği gerçeğinden yola çıkıldığında her şeyin anlaşılacağını belirten vatandaşlar “burada bile usulsüz bir takım işler yapılmış olabilir.Eğer bu rakamlar doğruysa millet etli pilav yemeye bıkar.Bu konuda denetleme yetkisi olanlar gereğini yapsınlar”diyerek yetkilileri göreve çağırdılar.

Öte yandan seçim yaklaştıkça belediye hizmetlerinin personel ve ekipmanlar dahil olmak üzere hoyratça kullanıldığını belirten bazı kişiler “muhtarlar aracılığı ile fakir ilmühaberi getiren herkese çok ciddi rakamlar belediye kasasından ödeniyor.Kadınlara verilen yemekler ve benzeri tüm reklam ve siyasi kampanyalar belediye kasasından ödeniyor.Bunlar mutlaka kontrol edilmeli.Bu para hepimizin”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30