banner137
banner25

Edirne'nin sorunlarını Günşen çözecek!

Edirne’de turizme gereken yatırımın yapılmadığını ve yerel değerlerin hak ettiği değeri görmediğini ifade eden AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Edirne’nin turizm gelirlerinin artacağı projelere imza atacaklarını söyledi.
6 Mart 2014 Perşembe günü tanıtım çalışmalarına Günşen, Dar’ül Hadis Camii’nde sabah namazının ardından cami cemaatiyle sohbet ederek başladı, gün içinde Süpürge Borsası’nda bulunan süpürge üreticilerini ve kereste esnafını ziyaret etti. İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ve ekibi ile görüştükten sonra Bostanpazarı Semti’nde kahvehane ziyaretleri yaparak günlük çalışmalarını sonlandırdı. 7 Mart 2014 Cuma günkü çalışmalarında ise, Edirne’de bulunan taksi ve otobüs şoförleriyle bir araya geldi, Memur-Sen ve Eğitim-Sen’i ziyaretlerinin ardından bir televizyon programında canlı yayın konuğu oldu.

Süpürgeciliğin Üretim Koşulları Gelişecek
Edirne’nin kültürel değerlerine yeteri kadar sahip çıkılmadığını belirten Ahmet Günşen, aynalı süpürge, mis sabunu gibi Edirne’yi temsil eden hediyelerin tanıtım bakımından eksik kaldığını belirtti. Süpürge esnafını bugünkü durumundan daha ileriye sıçratacak hamlelere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Günşen, “Süpürgenin turizm anlamında yaşama şansı yüksektir ama nalbantın böyle bir şansı yok.  Günlük hayatta kullandığımız süpürge küçültülerek, aynalısı, kurdelelisi yapılarak çeşitli şekillerde hediye amaçlı turizm sektöründe yaşama şansı vardır. Süpürgeciliğin, üretim koşullarının iyileştirilip, nesiller boyu devam etmesi gerekir. Bunun için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Ulaşım Sorunu Çözülecek
Edirne’de kent içi ulaşıma bağlı olarak çeşitli trafik sorunlarının yaşandığını ifade eden Günşen, “Edirne’mizin önemli sorunlarından biri de kent içi ulaşım sorunudur. Pek çok şehirde bu sorun minimuma indirilmesine rağmen Edirne’de bu oran hala çok yüksektir. Edirne olarak en pahalı şehir içi ulaşım bedelini ödüyoruz. Artık Edirne’nin hafif raylı sistemle tanışmasının zamanı geldi. Üniversite ile şehir merkezi arasında ekonomik ve konforlu bir ulaşım ağımız olacak. Tüm bunları yaparken de mevcut esnafı mağdur etmeyecek şekilde hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30