banner78
banner25

Edirne'de ki Osmanlı Kültürü İstanbul'da

Edirne Valiliği tarafından düzenlenen “Edirne’de Osmanlı Kültürü’nden Dekoratif Örnekler” konulu sergi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da bulunan çalışma ofisinin yanındaki TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açıldı.

 

Açılışa Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammed Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Edirne’de görev yapan bazı daire müdürleri katıldılar.

 

18 aylık bir çalışmanın ürünü olan sergide Edirne’de bulunan çok sayıdaki Osmanlı eserine ait dekor çalışmaları yer alıyor. Serginin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne’nin bitmez zenginlikleri olduğunu ve bunların tanıtımı konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydederek yeni yeni zenginliklerin ortaya çıkarılması temennisinde bulundu.

 

Vali Hasan Duruer ise konuşmasında eserlerin Süheyl Ünver’in çalışması olduğunu ifade ederek “Edirne’deki mimari anıtlardaki tezinatı hem minyatür olarak hem tesvir olarak kağıda dökülmüş bir şekilde burada görebiliyoruz. Bütün hedefimiz Edirne’yi sahip olduğu güzellikleri sanat alemi ve kültür camiasına tanıtabilmek ve bunların korunması konusunda bir takım çalışmalar yapabilmek. İnşallah buna benzer çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek. Rahmetli Hüseyin Ünver’in dediği gibi “her şey biter Edirne bitmez” diyor. Bu insanlar büyük insanlardı. Geçmişi günümüze taşıyan insanlardı. Şimdi bütün hedefimiz bunu daha ileriye taşıyabilmektir”dedi.

 

Serginin İstanbul’da açılmasının İstanbul’un payitahtın baş şehri olmasına bağladıklarını ifade eden Duruer,  serginin ilerleyen zamanlarda Ankara ve Edirne’nin yanı sıra yurt dışında da açılacağını kaydetti.

 

Sergi İstanbul TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde 14 Şubat 28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30