banner78
banner25

Edirne’de gergin dakikalar!
Edirne’deki huzur ortamını bozmak için Edirne’yi tercih eden bir grup PKK yandaşı öğlen saatlerinde Edirne merkezde gösteri yapmak istedi.Çok sayıda polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Edirne’de çevre illerden gelerek gösteri yapmak isteyen göstericilere polis gazla ve panzer aracı ile müdahale etti.
Basın açıklaması yapmak istediklerini belirten göstericilere polisin izin vermemesi üzerine göstericiler yasal hakları olduklarını iddia ettikler, basın metnini okumak istediler.Basın metninin okunması sırasında bir grup göstericinin Abdullah Öcalan lehine slogan atmak istemesi sonrasında çevrede bulunan vatandaşların bazıları göstericilere müdahale etmek istedi.Polisin uyarısı ve vatandaşlar sağ duyusu sonrasında olaylar büyümeden polisin biber gazlı müdahalesi ile yatıştırılmaya çalışıldı.
Polisin dağıttığı kalabalık saraçlar caddesini takiben ara sokaklara dağılarak gözden kayboldu.Bazı göstericiler ise ara sokaklarda vatandaşlar tarafından kıstırıldı ve irili ufaklı kavgalar yaşandı.Göstericilerin eylemlerinde kararlı oldukları ve Edirne’de gerginlik yaratmak için gün boyu uğraş verecekleri belirtildi.
Polis olayların büyümemesi için geniş güvenlik önlemi aldı.
Öte yandan Edirne Emniyet Müdürlüğü gazetecilere sıkılacak gazdan etkilenmemeleri için gaz maskesi dağıtması memnunluk yarattı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30