banner137
banner25

Edirne Sağlık'ta deprem!

Edirne İl Sağlık Müdürlüğüne öğlen saatlerinde yapılan operasyonla bazı daire müdürlerinin yerleri değiştirildi.

Yapılan değişiklik kısa süre içinde geniş yankı bulurken atama yapılan isimlerin kıdemleri konusunda İl sağlık Müdürlüğü bünyesinde kısa sürede tartışmalar başladı.

Kısa bir süre önce İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan ve görevinde başarısız olduğu gerekçesi ile görevinden alınacağı kurum içerisinde ve siyasi kulislerde çok kısa sürede yayılan Dr.Turgut Çalışkan’ın Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğüne atanması kafaların karışmasına neden oldu.

Uzun yıllar Edirne İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Uzm.Dr.Hatice Gül’ün yine bir süre önce beklenmeyen bir şekilde bu görevden alınarak,Halk Sağlığı Müdürlüğüne getirilmesi ve bu zaman içinde de Halk Sağlığı Müdürlüğü görevinden alınarak yerine İl sağlık Müdürü Dr.Turgut Çalışkan’ın getirilmesi Sağlık kadrolarında anormal bir hareket olarak algılandı.

Hatice Gül’ün yerine getirilen Turgut Çalışkan’ın bir alt kadroda olmasına rağmen Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine getirilmesinin manidar olduğunu düşünen sağlık çevreleri, “Türkiye’de Uzman kadrosu ile Halk Sağlığı müdürlüğü yapan bildiğimiz kadarı ile yok.Hatice Gül’ün aynı birimde ancak alt kadroda olması ise biraz anlamsız.Görevden alınması beklenen bir kişinin mükafat gibi bu göreve getirilmesinin altında bir takım oyunlar ve senaryolar olabilir”şeklinde konuştular.

İl Sağlık Müdürlüğü kadrosuna ise Edirne Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Başkan olarak görev yapan Uzman Doktor Emrah Erten’in atanacağı öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30