banner78
banner25

Duvan'a anlamlı teşekkür!
Edirne’nin gururu Milli Yüzücü Güven Duvan’a Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç anlamlı bir teşekkür yaparak adını taşıyan pankartı Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının duvarına astırdı.

Yüzme dalında başta ilimizi ve sonrada Ülkemizi başarı ile temsil eden ve son olarak katıldığı Barcelona’da düzenlenen 17 nci Akdeniz oyunları yarışlarında adeta jübile yaparak 126 madalya ile ülkemizi başarıya taşıyan genç sporcu Güven Duvan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın övgüsüne nail oldu.

Edirneli Milli yüzücü Güven Duvan, İspanya'nın Barcelona kentinde 20 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde yapılan yarışmalarda son kulacını atarak spor hayatına profesyonel anlamda son verirken ardından bıraktığı başarılarla dolu kariyerinde Akdeniz oyunlarına da aldığı bronz madalyaya rağmen adını altın harflerle yazdıran Güven Duvan 126 madalyanın sahibi olarak ülkesine döndü.

İstanbul'da 3-6 Temmuz  tarihleri arasında yapılan Spor Toto Yaz Yüzme Şampiyonası'nda Galatasaray Yüzme Kulübü adına yarışan Edirneli  milli yüzücü Güven Duvan, Türkiye'deki yüzme hayatına bir rekor daha ekleyerek bırakmasının ardından son kulacını da 20 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde ise Barcelona'da atan Duvan artık bir iş adamı olarak anne ve babasının yanına döndü.

1995 yılında 5 yaşında iken Edirne D.S.İ Yüzme Kulübü'nde yüzme hayatına başlayan Güven Duvan, 18 yıllık yüzme hayatı boyunca sayısız madalya  ve rekor  sahibi oldu. Edirne'ye birçok gurur yaşatan Güven, en son Türkiye milli takıma adına Mersin de yapılan 17'nci Akdeniz Oyunları'nda milli takım adına yüzerek, takımı ile birlikte yeni bir rekora imza atarak madalya sahibi oldu.

03-06 temmuz tarihleri arasında  İstanbul da yapılan Spor Toto Yüzme Yarışları'nda ise Galatasaray Yüzme Kulübü adına yüzen Güven, 50 m. sırtüstü yarışında, 25,48 lik derecesiyle yeni Türkiye rekorunu kırarak, hem 19+ yaş grublarında hem de açık yaş grubunda şampiyon oldu. Ayrıca 4x100 karışık bayrakta takımı adına 100 sırtda suya giren Güven, rakiplerini geride bırakarak, Türkiye nin en iyi sırt yüzücüsü olduğunu kanıtlayarak takımını 1'inci sıraya taşıdı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30