banner78
banner25

DSİ’den anlamsız çalışma!
2008 yılında imzalanan ve AB fonlarından edinilen 5.5 milyon auroluk kaynakla Türk ve Yunan sınırını oluşturan Meriç nehrindeki temizlik fiyaskosu bitmek bilmiyor.
2010 yılında ilk çalışmanın başlaması ile Meriç nehrinde sabit 3 metre derinlik 168 metre genişlik ve 7.2 km lik uzunlukta sözde kum temizliği yapan firmanın iş teslimi sonrasında ortaya çıkan manzaradan hoşnut kalmayan DSİ defaten nehirde kendi imkanları ile temizlik yaptı.
DSİ ye ait dozerler ile nehir kumu üzerinde yığma yapan çalışanların bugünlerde yine yeni bir çalışma ile nehir yatağındaki kumları temizlediği görüldü.Nehrin debisinin düşmesi ve kum adacıklarının artması üzerine adacıkların üzerine iki adet iş makinesi çıkartan DSİ yetkilileri gün boyunca kumların yığma çalışmasını yapıyor.Daha önceki çalışmalarda kum yığınlarını karaya yığdığı görülen DSİ çalışanlarının bu sefer tam tersi bir çalışma yaparak kumları akıntının olduğu derin tarafa doğru yığdığı görüldü.
İş makinelerinin yapmış olduğu çalışmayı gören vatandaşlar ise yapılan mazot sarfiyatının maliyetinin anormal olduğunu ve kum yığma işinin boşuna yapıldığını belirttiler.
Yapılan işin akıntıya kum yığmak olduğunu ifade eden vatandaşlar “bu sayede nehir yatağı köprü ayaklarına doğru iyice doluyor.Çok kötü bir manzara ileriki günlerde karşımıza çıkacak.DSİ bunu yapacağına Tunca köprüsünün altında bulunan alanı temizleyerek bir işe yarasın yorumunda bulundular.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30