banner137
banner25

Döleneken projeleri ile geldi!
 Şehir Plancısı, Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken, CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adaylığını resmen açıkladı. Döleneken, CHP İl Başkanı Oktay Bozkurt ve Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay ile birlikte yaptığı açıklamada, “Hakkettiğim için aday adayıyım. Edirne çok özel bir kent, bu efsanelerle dolu kenti tarihteki efsane yerine oturtmak ve çağdaş bir kent yerine getirmek için yola çıktım”dedi.
Döleneken, ilk olarak aday adaylık başvurusunu İlçe Başkanı Av. Harika Türkay'a teslim etti ve ardından İlçe teşkilatı binası bahçesinde basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında, neden aday adayı olduğu ile ilgili sorulara cevap verirken, aday adayı olan herkesin bir centilmenlik anlaşması yapması gerektiğini ve bu süreçte birbirlerine aşağılayıcı ve kırıcı ifadelerde bulunmamalarını taahhüt etmelerini istediğinin altını çizdi. Döleneken açıklamasına şu şekilde devam etti;
"Edirne Belediye Başkan Aday adaylığı için başvurumu az önce ilçe Başkanıma ilettim. Bu yarışta ben de varım dedim. Sanıyorum 7 arkadaş yarışacağız. Bu arkadaşların birçoğu partide önemli görevler yapmış arkadaşlar, bu nedenle bu yarışın çok güzel geçeceğine inanıyorum. Ben neden yola çıktım, Edirne çok özel bir kent, bu efsanelerle dolu kenti tarihteki efsane yerine oturtmak ve çağdaş bir kent yerine getirmek için yola çıktım. Eski ile yeniyi biraraya getirip, bu kenti dünyadaki seçkin ve saygın yerine oturtmak ve herkesin gözlerinin üzerinde olduğu hakketiği yere oturtmak için yola çıktım. Bu kentte birçok sorun var, bunları aşağı yukarı biliyoruz. Her insanın, hepimizin bu coğrafyayla ilgili birçok hayali var. Bu sorunları tespit edip çözmek yöneticilerin görevi. Yöneticilerin bir görevi de birlikte yönetimdir, yani kentteki bütün paydaşların biraraya gelip kararları birlikte aldığı bir yönetim şekli olmalıdır. Zaten ben son yıllarda bu konu üzerine çalışıyorum. Bu dünyanın kabul ettiği tek yönetim şekli. Ben burada yol, yeşil alan gibi projelerden bahsetmiyeceğim, kusura bakmayın. Bunun dışında, elbetteki bizim hayallerimizin, bir proje haline gelmesi için hepimizin talebi var. Ama bir düşüncenin, projenin hayata geçmesi için çok büyük bir emek gerekiyor. Yani sadece bu projeyi yapacağım demek biraz eski tip politikacılıktır. Neden Aday oldum? 
Son günlerde bu soruyu birçok kişi bana soruyor. Birincisi, ben hakkettiğim için aday oldum. Çünkü benim bunca yıldır verdiğim emek, gerek parti içinde gerek Edirne'deki hizmetlerimden dolayı bu görevi hakkettiğimi düşünüyorum. İkincisi en iyi ben bu görevi yapabileceğim için aday oldum. Dünyada sayısız kentleri sadece protokolde değil, kendim şahsi olarak gezdim ve gördüm. Bu nedenle ben hem Edirne'nin sorunlarını biliyorum, hem Dünya'yı biliyorum. Üçüncüsü bu yarıştan aday olarak çıkacağıma inandığım için aday oldum. Bundan önce ne ilçe başkanlığına, ne de il başkanlığına hiç aday olmadım, olmamamın sebebi ise, zamanı değil ve hakkı ile yürütemem düşünceleri idi. Ben bu seçimlerde aday olarak çıkacağıma inandığım gibi, bu yarışta da birinci olarak çıkacağıma inandığım için aday adayı oldum." 
Aday Adayları olarak bir centilmenlik anlaşması yapmaları gerektiğini belirten Namık Kemal Döleneken konuya şu şekilde açıklık getirdi;
"Birincisi bu 7 adayın birararaya gelip veya gelmese de, bir centilmenlik anlaşması yapması lazım. Sonuçta aynı partinin içinden aday oluyoruz. Aynı partiden aday olduğumuzu ve birimizin başkan olacağını unutmayıp, kırıcı aşağılayıcı ifadeleri ve politikaları sürdürmememiz lazım. Ben bu tür politikaları doğru bulmuyorum. Bu süreç içerisinde bana yapılsa bile ben hiçbir şekilde öyle bir üslupla karşılık vermeyeceğim. Ben buradan bu sözü veriyorum. Diğer adaylardan da bu sözü bekliyorum. İkincisi, ben CHP'nin Edirne Belediye Başkan Aday adaylığı için buradayım ve aday olmam halinde sorun yok, ama aday olmamam halinde asla ve asla bir başka partiden aday olmayacağım ve bu sürece saygı duyacağım. Diğer başkan adaylarından da aynı tahhütte bulunmalarını talep ediyorum."
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30