banner137
banner25

Dersimiz Christmas!
Her yıl 25 Aralık tarihinde Hz.İsa'nın doğum gününü kutlayan ve adına Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu denilen Noel baba ile de ölümsüzleşen Yılbaşı kutlaması tüm Hristiyan ve Ortodoks alemi için başladı.
Edirne’nin Kıyık ve Kirişhane semtlerinde bulunan her iki kilisede yapılan anma törenlerinde Ortodoks alemine mensup Bulgarlar yeni yıla yaklaşırken kutlamalarını Kirişhane semtindeki Sveti Elena ve Konstantin başta olmak üzere Kıyık semtinde bulunan Sveti Georgi kilisesinde yaptılar.
Kilisesinin en yoğun günlerini geçirmesi beklenirken aksine Bulgaristan’da ki hava muhalefeti nedeniyle gelen kişi sayısının az olmasından dolayı ayinler az sayıda insanla yapıldı.
Edirne turizmi içinde önemli bir katma değer olarak görülen her iki kilisenin ise bugün farklı misafirleri vardı.Trakya Üniversitesi güzel sanatlar bölümü bir ve ikinci sınıf öğrencileri tarafından ders konusu olarak ele alınan ve fotoğraf sanatı konusunu işleyen öğrenciler kilisede birbirinden güzel fotoğraflar çekerek o anları ölümsüzleştirmeye çalıştılar.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren kilise papazı Aleksandır Çıkırik İsa peygamberin doğuşu ile ilgili olarak kutlamaların yapıldığını ifade ederek 2013 yılının tüm insan alemine huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek öğrencilere de yeni yılda yeni kısmetler getirmesini temenni etti.
Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Behiç Günalan ise Edirne’de Edirne fotoğrafları konusunda bir envanter kurduklarını belirterek bu zenginliği de bu envantere katmak istediklerini kaydetti ve öğrencileri ile beraber fotoğraflama çalışmasına geldiklerini ifade etti.
Öte yandan Edirne’nin tanıtımı konusunda her türlü çalışmayı yapan Şekerleme ve Bademezmesi ustası Arif Meriç ise kiliseye gelerek Papaz Aleksandır Çıkırik’in bayramlarını kutladı.Eli boş gelmediği görülen Meriç ders gören öğrenciler ile beraber kilise papazına ikramda bulunarak “tatlı yiyelim tatlı konuşalım.Bugünlerde dünyanın en çok tatlı konuşmaya ihtiyacı var” dedi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30