banner137
banner25

Dermatoloji uzmanı uyardı!“gençler makyaj yapmasın“

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim dalı öğretim üyesi Uzm.Dr. Sezin Fıçıcıoğlu düzenlediği basın toplantısı ile önemli uyarılarda bulundu.Soğuk havada özelikle bayanların ellerinde görülen çatlamalara dikkat çeken Fıçıcıoğlu;genç kızlarında makyaj yapmamaları gerektiğini,genç ciltlerin sürülen malzemelerden dolayı havasız kaldığını ve sivilcilere yol açtığını belirtti.

Haftalık olarak düzenlenen basın toplantılarında halkı bilgilendirmeyi amaçlayan Trakya Üniversitesi elinde bulunan uzman kadroları ile halkı basın aracılığı ile bilinçlendirmeye devam ediyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim dalı öğretim üyesi Uzm.Dr. Sezin Fıçıcıoğlu kış aylarında hava sıcaklıklarının düşük olmasından dolayı özellikle bayanların suyla yaptıkları ev işlerinden kaynaklı rahatsızlıkların yaşandığı belirterek, “toplumumuzun büyük bir kesimi ne yazık ki hala sobalı evlerde oturuyor.Soğuk havada ellerde patlama ve çatlamalar oluyor.Bunlara bağlı olarak kızarıklık,morarma enflamasyonlar yaşanıyor”diyerek dışarıda çalışanlarda bu tür şikayetlerin daha fazla olduğuna dikkat çekti.Kaloriferli evlerde peteklerin bazı odalarda kapatılması veya sobalı evlerde odalardaki ısı farklılıklarından dolayı bayanların büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Uzm.Dr. Sezin Fıçıcıoğlu “Soğuğa karşı eldiven giymek en önemlisi, pamuklu eldiven giymek ve el egzersizleri yapılması gerekiyor. El nemlendiricisi olarak pahalı kremler yerine vazelinler kullanılabilir, maliyetleri çok düşük ve her yerde bulunabiliyor. Ulaşılabilecek, en kolay ve basit çözüm katı vazelin sürülmesidir"dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uzm.Dr. Sezin Fıçıcıoğlu genç kızlarda cilt sorunlarını sıklıkla görüldüğünü, bununda en önemli sebebinin erken yaşta taze ciltlere yapılan makyajların olduğuna dikkat çekerek “makyajdan ziyade cildimizin temiz tutulması çok önemli.Ben cildimi temiz tutmaya ve makyaj yapmamaya çalışıyorum. Gençler bu konuda ısrarcı oluyor. Bize muayeneye geldiklerinde bile yüzlerinde makyaj oluyor. Makyaj yapmamaları gerekiyor, makyaj malzemeleri derinin hava almasını engelleyip gözenekleri kapatıyor ve buda sivilce oluşmasına neden oluyor”dedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30