banner137
banner25

Değişim kadınların eli ile oluyor!

Dünyada pek çok değişimin kadınların eliyle olduğunu ve Türk toplumunda değişimde kadının rolünün büyük olduğunu söyleyen Günşen, “Geleneksel Türk toplumunda kadın, her zaman diğer milletlere göre daha ön planda olmuştur. Orhun Abideleri’nde adı geçen kadınlarımız, yeri geldiğinde devletlerde söz sahibi olmuş, yeri geldiğinde Çanakkale Savaşı’nda Nezahat Onbaşı, Kurtuluş Savaşı’nda Halide Onbaşı (Adıvar) olarak vatanı savunmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin. Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin’ demiştir. Biz de bunu şiar edinerek çalışmalarımızda kadınlarımıza verdiğimiz değeri göstermeye gayret ediyoruz. Belediye Meclis Üyesi adaylarımızın büyük bir kısmı kadınlarımızdan oluşuyor. Bu da kadınlarımıza ne kadar çok önem verdiğimizi göstermektedir. Çalışmalara başladığım 16 Aralık 2013 tarihinden beri günlük ziyaretlerde, çat kapı ev ziyaretlerinde, esnaf ziyaretlerinde kadınlarımız her daim yanımda oldular ve olmaya da devam ediyorlar” dedi.

Parolamız: Her Başarılı Erkeğin Yanında Kadın Vardır

‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözünün kendileri için geçersiz olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Günşen, “Biz, çıktığımız bu yolda kadınlarımızla yan yana, omuz omuza hareket ediyoruz. ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ ifadesi yerine ‘Her başarılı erkeğin yanında mutlaka bir kadın vardır’ söylemini kendimize parola edindik. Başarıyı kadınlarımızla birlikte elde edeceğiz. Bugüne kadar yanımda olan, başta eşim olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kadınları Unutmayan Bir Belediyecilik

Kadınlara yönelik pek çok projelerinin olduğunu belirten AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı, değişimi sağlayan kadınların, hak ettiği değeri almaları gerektiğini söyledi. Günşen, “Değişimi gerçekleştiren kadınlarımıza yönelik onlarla birlikte yürüteceğimiz projelerimiz olacak. Özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik EMEK (Edirne Meslek Edindirme Kursları) Projesi ile kurslar düzenleyeceğiz. İşsizlik sorununun çözümüne katkı sunarken hem kadınlarımızın gelişmesini sağlayacak hem de Edirne ekonomisine genç ve dinamik bir işgücü potansiyeli kazandıracağız. Semt Konakları projemiz sayesinde hanımlarımız özel gün etkinliklerini bu konaklarda düzenleyebilecek” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30