banner78
banner25

Danone Edirne sütü kullanacak!

Süt üreticisinin Edirne merkez ve bağlı köylerinde gösterdiği başarı,Dünyanın sayılı süt ürünleri firmalarının iştahını kabartıyor.

Edirne’de üretilen ve toplanan sütün kalitesi başta olmak üzere toplama sisteminin süt toplama merkezleri aracılığı ile yapılmasının en önemli etken olduğunu tesislerin kurulduğu günden buyana savunan Edirne İli Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, yine yeni bir projeye imza atmak üzere.

Fransa’nın ünlü süt ve süt ürünleri firmasının Türkiye temsilcileri kaliteli sütün Edirne’de varlığından haberdar olduktan sonra harekete geçerek Süt Üreticileri Birliği ile temasa geçti.Sütün üretimi ve pazarlanması konumunda bugüne kadar yaptıkları ile başarılara imza atan Edirne İli Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Danone firması ile yapacakları anlaşma öncesinde son durum değerlendirmelerini yaptı.

Edirne İli Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez ile bugün bir araya gelen Danone Tikveşli Satın Alma Müdürü Mustafa Acar, Fransa'dan Danone Ecosystem Müdürü Amandine Hersant, Yaşama Dair Vakıf (YADA) Proje Yöneticisi Betigül Onay Özmen, Öztan Ltd.şti. Bölge Sorumlusu Proje Danışmanı Süha Özkızıltan, Danone Tedarikçi Geliştirme Yöneticisi Ersin Güngör ve Danone Satın Alma Yöneticisi Mümin Keskin merkezlerin gezilmesi öncesinde görüş alış verişinde bulundular.

Konu hakkında açıklama yapan Birlik Başkanı Mustafa Suiçmez “Birlik olarak daha öncede yaptığımız pek çok proje vardı. Proje zincirlerine bir yenisi daha ekleniyor ve Fransa'dan ve Danone Firması'nın yetkilileri aramızda. Çok büyük bir sivil toplum örgütü olan Yada ile birlikte çalışıyoruz”diyerek 5 yıl içinde Danone Firmasının Trakya'da 18 adet toplu süt sağım merkezi oluşturduğunu ifade etti.

Oluşturulan süt sağım merkezilerinde 3 bin 3 bin 500 hayvanın el değmeden son sistem teknolojiyle süt sağımı gerçekleştirildiğini aktaran Suiçmez “Daha önce iki tanesini Edirne merkezde birliğimizle birlikte yürüttüğümüz proje başarılı bir şekilde sürüyor. Bir yılı aşkındır Danone Firması ile yeni bir proje yürütüyoruz. Bu yeni proje zincirinde sadece toplu süt sağım merkezleri değil, bunun yanında bireysel aile işletmelerinin de nasıl daha modernize edilebilir nasıl daha karlılığı ve sürdürülebilirliği sağlanır gibi bu tür olaylarda da çalışmalarımız olacak”dedi.

Bin 300 üyesi bulunan Birliğin üyeleri önce tespit edip eğitim verdikten sonra ekonomik anlamda bu işletmelerin daha karlı hale getirmek ve sayısının büyütülmesine ilişkin proje kapsamında destekleme anlamında çalışmaları olduğunu ifade eden Suiçmez “Projelerin hedefi, bu işletmelerin bir arada birlikte hareket etmelerini sağlamak için belki de toplu bakım merkezleri de bunun yanında gelecek. Toplu bakım merkezlerini önemsiyoruz ve başarabilirsek burada maliyet girdilerini çok daha aşağıya çekmeyi gerçekleştireceğiz. Diğer yandan da oradaki hayvanların süt verimine bakarak ırkların da daha gelişmesi anlamında ciddi gözlem sağlayacağız. En önemlisi toplu bakım merkezlerinde sütte izlenebilirlik durumunu elde etmiş olacağız”şeklinde konuştu.

Köylüyü çobanlık mesleğinden kurtararak üretici sıfatına kavuşturmayı hedeflediklerini söyleyen Suiçmez “Her şeyden önce hayvan bakıcısını çobanlık mesleğinden kurtarıp gerçek anlamda üretici sıfatına kavuşturmalıyız. Bunun için de bu tür projeler yapılarak, karlılık oranı arttırılmalı ve sürdürebilir kaliteli üretim sağlamalıyız. Bu anlamda Danone Firması'nın bölgemize verdiği katkı ve destekten dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30