banner78
banner25

Damgasını vurdular!
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89 ncı yılı etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan kapalı spor salonunda düzenlenen törende 54 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı askeri bando her zaman olduğu gibi bugüne damgasını vurdu.
Hava muhalefeti nedeni ile Talatpaşa asfaltı üzerinde yapılması planlanan Cumhuriyet bayramı kutlamalarının açış konuşması Edirne Valisi hasan Duruer tarafından yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan okul öğrencilerinin katılımı ile başlayan törenlerde, öğrenciler halk oyunları gösterilerini sunduktan sonra Belediye bandosunun yerini alması ile salonda resmigeçit töreni yapıldı.
Edirne Belediye bandosunun yerini 54 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı askeri bandoya bırakması sonrasında salonda bulunanlar ellerindeki bayrakları sallayarak Cumhuriyet coşkusunu en üst seviyeye taşıdı ve tören birliğinin yerine geçişini ayakta alkışlayarak duygu yüklü anların yaşanmasına neden oldular.
Askeri bandonun marşları çalmasının sonunda ön sırada bulunan dört askerden ikisi Türk bayrağı ikisi “Cumhuriyetimiz 89 yaşında” yazılı pankart açarak salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.Alkışlar sırasında çok duygulandığı ve heyecanlandığı görülen askeri bandoda görevli Er Muhammed Tuncay Tuncay’ın ellerinin titrediği ve mutluluğunun yüzünden okunduğu görüldü. Tören kıtasının gösterisinin son bulması sonrasında bando astsubayının askerinin yanaklarından öpmesi ve onun heyecanına ortak olması güne adeta damgasını vurdu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30