banner78
banner25

Coşkusu yüreklerdeydi!
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de törenlerle kutlandı.
Edirne'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı.
Valilikte gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından, Talatpaşa Caddesi'nde devam eden kutlama törenlerinde, Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi halkın bayramını kutladı.
Kurmay Yüzbaşı İsmail Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını belirtti.
Katılımın az olduğu Zafer Bayramı kutlamalarında bir ilkte yaşandı.54 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bandosu tarafından çalınan resmi geçit marşlarında ilk defa trompet çalınarak izleyenlere keyifli bir izlence sunuldu.Mehter marşlarının çalındığı bandonun bu gösterisi ile büyük ilgi görerek ayakta alkışlandı.
Törenin sona ermesi ile protokol dinlemek için Orduevine yaya olarak giderken asker kıyafeti giymiş küçük bir çocuğun protokolün önüne geçerek selam vermesi ise başta Vali Duruer olmak üzere Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci’nin büyük ilgisini çekti.Demirci küçük çocuğun selamına karşılık asker selamı ile karşılık verirken Vali Duruer küçük çocuğu kucağına alarak bir süre sevdi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30