banner78
banner25

CHP adayları 9 Şubat'a kaldı!

Düzenlediği basın toplantıları ve kendisine yakın gördüğü medya kuruluşlarına aday olduğu konusunda kesin haberler yaptıran ve kendisini adaymış gibi lanse ettiren Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye Ankara’dan “sessiz ol”çağrısı yapıldığı iddia edildi.

7 Aday adayı ile Edirne’de seçilere hazırlanan CHP’de şu ana kadar aday isimlerinin etleşmemesine rağmen aday olduğunu çevresindekilere ilan ettiren Sedefçi’nin söylemlerinin aksine Genel Merkez son noktayı geçtiğimiz hafta içinde koydu ve isim açıklamasını ileriki bir tarihe bıraktığını açıkladı.

30Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde CHP’nin iki kritik toplantı yapacağı ve bu toplantı sürecinde 20 il merkezi ve 600’e yakın seçim çevresinde belediye başkan adayı için son noktayı koyması beklenen CHP’de umutların 9 Şubat tarihine kaldığı ileri sürüldü.

16 Ocak ve 9 Şubat günlerinde toplayacağı Parti Meclisi (PM) ile tüm adaylarını netleştirmiş olacak olan CHP’de, belli bir kısım adayın 16 Ocak tarihinde, kalan kısmın ise 9 Şubat tarihinde açıklanacağı ifade ediliyor.

CHP, 3 Kasım ve 22 Aralık’ta gerçekleştirdiği PM toplantılarıyla 61 il merkezi ile toplam 746 belediye başkan adayını açıklamış, bu görüşmelerde Hamdi Sedefçi’nin adaylığının kesinlik kazandığı MYK sonrasında gündeme servis edilmiş ancak CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli’nin girişimleri ile bu süreç askıya alınmıştı.

20 il merkezi ve 600’e yakın seçim çevresi için 16 Ocak ve 9 Şubat tarihlerinde karar kılan CHP Genel Merkezinin Adana, Bingöl, Çorum, Denizli, Edirne, Hakkari, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Sakarya, Tekirdağ, Tunceli,Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak ve Şırnak il merkezlerinde adaylarını açıklaması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sedefçiyi kılıçdaroğlu istemiyor mu 10 yıl önce

hamdi bey yıllardır edirne belediye başkanı ilk açıklanan isimlerden biri olması beklenirken neden süreç uztılıyor bana göre kılıçtaroğlu onu istemiyor lakin kaybetmekten de korkuyor ve kaybederde bekleyip göreceğiz

Avatar
oylar akp ye 10 yıl önce

bu sefer oylar akp ye...

banner30