banner78
banner25

Cezaevi değil fabrika!
1949 yılında kurulan ve adından her alanda olumlu bir şekilde söz ettiren Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu yine yeni bir projeye imza attı.
Üretim anlamında sınırları zorlayan ve ürettiği ürünlerin pazarlamasını yaparak resmi kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere satış reyonlarında ürünlerini halka satan Açık Ceza İnfaz Kurumu bugün gerçekleştirdiği törenle Edirne’de bir ilke imza attı ve “Et İşleme, Sucuk Dolum ve Kavurma Üretim Tesisi” ni hizmete açtı.
Trakya Kalkınma Ajansına “Tünelin Sonuna Doğru”adlı projeyi hazırlayarak sunan ve buradan 320.643 bin TL lik projenin 282.743 bin TL sini alan Ceza İnfaz kurumu 8 ay gibi kısa bir sürede tesisin inşasını tamamladı.
Yıllık 120 bin kg et işleme kapasitesine sahip olan tesiste30 bin kg sucuk,16 bin kg kavurma ve 500 kg kadar Edirne tava ciğeri ihtiyacını karşılayacak ciğer imalatı yapılabiliyor.
Açılış öncesi konuşan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek tesisin üretime yönelik bir tesis olduğunu ancak kar amacı güderek işletmeye açılan bir tesis olmadığını belirterek “burada amacımız hükümlü ve tutukluları sadece kapalı kapılar ardında tutmak, firara karşı tedbirler alarak kurumda kaldıkları süreler içerisinde mesleki ve kültürel eğitim faaliyetleri yaparak onların, ahlaki ve insani değerler taşıyan, meslek sahibi birer birey olarak yeniden aramıza dönmelerini sağlamaktır”dedi.
Açılış sonrasında tesisleri gezdiren Başsavcı Yiğitbilek kurumun bugünlere gelmesinde emeği geçen ve özveri ile çalışarak cezaevini bir üretim kurumu haline getiren Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan’dan da övgü ile bahsetti.
Tesisin dolaştırılması sırasında gazetecilere bilgi veren Ufuk Aslan tesiste 60 kişinin çalışacağını ve bunların tamamının hükümlülerden olduğunu belirtti.
Hijyen kurallarının tam anlamıyla yerine getirildiği tesiste otomatik galoş makinesinden paketleme ve kavurma makinesine kadar birçok yeniliğin tesise kazandırıldığı görüldü.
Açılışa Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz ,Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu,İl jandarma Komutanı Selma Kömürcü, Adli Yargıya bağlı çok sayıda Hakim ve Savcı ile bazı bürokratlar katıldı.
Açılış sonarsında konuklara kurulan mangal eşliğinde kendi ürünlerinden ikramlar sunuldu.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30