banner137
banner25

ceylan
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Yunan meslektaşlarına sitem ettiğini belirterek, Edirne ve Yunanistan’ da aylık olarak devam eden yasadışı göçmenlerle ilgili toplantılarda ki iyi giden işbirliğinin aynı şekilde diğer suç örgütleri ile ilgili de olması gerektiğini vurguladı.

Ceylan, makamında gazetecilere Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün 2012 yılıçalışmalarını değerlendirdi.

Göçmen kaçakçılığıyla emniyetin büyük mücadele verdiğini ifade eden Ceylan, bu yıl yapılan 21 operasyonda göçmen kaçakçılığıyaptığı iddiasıyla 64 kişinin yakalandığını, 19 kişinin firari olarak arandığını bu kişilerden 19 'unun tutuklandığınıbelirtti.

''Göçmen kaçakçılığını önlemek amacıyla polisimiz, jandarma ve sınır birlikleri ile fedakarca çalışıyorlar diyen Ceylan, Yunan meslektaşlarımız yakaladıkları göçmenleri Geri Gönderme Merkezi'ne koyun diye hemen bizimle irtibata geçiyorlar, bu alanda sağlanan işbirliğinin diğer suç örgütleri ile ilgili de olması gerektiğini söyledi.

Ceylan, 2012 yılında mala ve şahsa karşı işlenen suçlardan dolayı 7 bin 286 olay meydana geldiğini 3 bin 579 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, 871 kişinin gözaltına alındığını bu kişilerden 179 kişinin tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini ve 230 kişinin gözaltında kalmadan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığını belirtti.

Cinsel saldırı olayından dolayı 7 tahkikat yapıldığını bu tahkikatlar sonucu 1 kişinin tutuklandığını ifade eden Ceylan, ''Çocuğun cinsel istismarından dolayı 18, cinsel tacizden 1, fuhşa teşvik ve insan ticareti olayında 3 kişi, çocuk pornografisinden 1 kişi tutuklandı'' dedi.

-KOMŞube faaliyetleri

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin gümrük kaçakçılığıolaylarına karşı yaptığı operasyonların sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 50'ye yakın artışın yaşandığınıifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

''Emtia, sigara, makaron, alkollü içki kaçakçılığına karşı KOM Şube ekipleri, 134 operasyonda başarılı işler çıkarmıştır. Operasyonlarda gümrük kaçağı cep telefonundan, altına, parfümden, sigaraya, makarondan içkiye el konulmuştur. Göçmen kaçakçılığı suçundan 19, sahtecilikten 9, uyuşturucu madde ticareti suçundan 72, tarihi eser kaçakçılığından 1, rüşvetten 2, ihaleye fesat karıştırmaktan 3, dolandırıcılıktan 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.''

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30