banner78
banner25

Ceylan aileleri uyardı

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan 2013 yılını değerlendirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin yöneltilen bir soru üzerine “bende bavulumu hazırlamıştım”şeklinde cavep verdi.

Edirne Emniyet Müdürlüğünün bir yıllık hizmetini değerlendiren Emniyet Müdürü Cemil Ceylan uyuşturucu çocuk yaşta kullanıma kadar inen uyuşturucu madde kullanımı konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucu madde kullanımına ilişkin yöneltilen bir soru üzerine verdikleri mücadeleyi örneklerle anlatan Emniyet Müdürü Cemil Ceylan bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü ifade ederek “Cumartesi günü 5 saat arabasını yıkayan temizleyen kişi, çocuğunun arkadaşlarını tanımıyor ve sorunlarıyla ilgilenmiyor, ondan sonra çocuk uyuşturucu madde kullanmaya başladı mı sıkıntı yaşanıyor”dedi.

 Emniyet Müdürü Ceylan, “arkadaşlarının birbiriyle sigara ikramlarıyla başlamışsa, bunun yerine uyuşturucu alışkanlığı başlamış durumda. Biraz öncede konuşmalarımda yer aldığı gibi arkadaşlarımızın konuyla ilgili yıllardır birikimleri ve deneyimleri var. Burada biz kanun uygulayıcısıyız, kanunları uyguluyoruz, bizden vatandaşlarımız bir şey beklemesinler. Biz satanı yakalarız, bunları yetkililer çerçevesinde kanun önüne çıkartırız. Burada ailelere çok büyük görevler düşüyor. Cumartesi günü 5 saat arabasını yıkayan, temizleyen kişi, çocuğunun arkadaşı kim, kiminle oturuyor, kalkıyor, kimlerle takılıyor beraber oluyor, hiçbir tanesini bilmiyor, ilgilenmiyor. Ondan sonra çocuk Bonzai’ye alışmış, bir takım uyuşturucu maddeler kullanıyor. Dolayısıyla 1’inci derecede ailelere düşen görevler var. Diğer taraftan sivil toplum kuruluşlarına düşen görevler var. Kanun uyuşturucu kullanıcılarını hasta olarak görüyor, onun için de tedaviye ihtiyaçları var bu kişilerin. Bununla ilgili hastanelerimizde tedavi merkezlerinin kurulması gerekiyor. Biz arz ve talep üzerine bu işin ticaretini yapanlara yönelik operasyonlar yapıyoruz. Edirne merkez ve ilçelerinde 5 yüze yakın operasyon yapmışız” diye konuştu.

Edirne Emniyet Müdürlüğündeki yer değişikliklerine ilişkin yöneltilen sorularda cevap veren Ceylan “gidenlere hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gelen arkadaşlara da başarılar diliyorum. Ama terazinin kefesine koyarsanız, gelenleri de gidenleri de birbirlerini aratmayacak arkadaşlardır. Bu gibi hassas birimlerde atamalar genel müdürlükten yapılıyor. Görevden alınan ve gelen arkadaşlar benim insiyatifimde olmamıştır. Bunlar branşlı şubeler ve birimlerdir, daireler kendileri planlıyorlar” dedi.

Yer değişikliği olacak isimler arasında kendisinin adınında yer aldığı ve Devlet memurlarının yer değişikliklerinin normal olduğunu yönünde bir gazetecinin sorusu üzerine ise“bende bavulumu hazırlamıştım. Dediğiniz gibi devlette görevler esastır, hiçbir görev yerinde kalmaz devam eder. Herkes te vatanının ülkesini sever, çok iyi yerlere getireceklerine inanıyorum ben. Taktir ve tercih meselesidir, arkadaşlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından görevde başarılı olan emniyet ve şube müdürlerine başarı belgeleri verildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30