banner78
banner25

Çanakkale mahşeri duygulandırdı!
Belirli aralıklarla belli konu ve konukları kabul ederek halka buluşturan ve onlara söyleşi imkanı sunan Mimar Sinan Vakfı’nın bu haftaki konuğu "Çanakkale Mahşeri" , "Yemen Ah Yemen" ve “Plevne” isimli tarihi romanların yazarı Mehmed Niyazi’ydi
Mimar Sinan Vakfında dün akşam yapılan programda araştırmacı gazeteci yazar, usta romancı ve fikir adamı Mehmed Niyazi Edirnelilerle buluşarak kitabına konu ettiği olayları paylaştı ve salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.
Mimar Sinan Vakfi Kurucu Başkanı Hasan Gümüş,Mütevelli heyet Başkanı Avukat Şükrü Çeşme,Ak Parti İl Başkanı Av.Müjdat Kahve, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhad Ocak,Vergi Dairesi Başkanı İsmail Arslan ve diğer ilgililerin katıldığı gecede yoğun ilgiden dolayı salon dolup taştı.
Gecenin açış konuşmasını yaparak takdimde bulunan Mütevelli heyet Başkanı Avukat Şükrü Çeşme bu tür etkinlikleri sürekli olarak yapmaya çalıştıklarını belirterek amaçlarının kaynaşmayı sağlamak ve geçmişimizde yaşanan olayları günümüze aktaran önemli isimlerle Edirnelileri buluşturmak olduğunu söyledi.
Gecenin konuğu Mehmed Niyazi’nin öz geçmişinin anlatılmasıyla başlayan programda usta yazar Çanakkale’den anılarla başladığı anlatımlarını yaklaşın bir buçuk saat sürdürdü.Salonda bulunan dinleyicilerin o günleri yaşadığı anlatımlarda Çanakkale destanında bilinmeyen bir çok nokta anlatıldı ve anlatımların bir çoğu o dönemi yaşayan ve kaleme alınan başta yazar ve savaşta bizzat bulunan isimlerin ağızlarından aktarımlarla salondakilere aktarıldı.
Edirne’ye olan sevgisinden bahseden yazar Niyazi, dedesinin Balkan Savaşlarında Edirne’de savaştığını ve şehit düştüğünü belirterek Balkan savaşlarının Edirne için önemini ve o gün yaşananları da salondakilerle paylaştı.
Düzenlenen program sonunda Vakıf Kurucu Başkanı Hasan Gümüş tarafından konuk yazar Mehmed Niyazi’ye çiçek takdim edildi.Konuk yazar daha sonra "Çanakkale Mahşeri" , "Yemen Ah Yemen" ve “Plevne” isimli kitaplarını imzalayarak okurlarına sundu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30