banner137
banner25

Buzlanma kazaları beraberinde getirdi.

Edirne’de akşam saatlerinde başlayan sulu kar yağışı havanında soğuk olması ile zeminde aşırı buzlanmaya yol açtı.Aşırı buzlanmanın etkisi ile sabah evlerinden işlerine gitmek isteyen çok sayıda vatandaş araçlarının kapılarını açmakta zorlanırken, bunu başaranlar buzlanmış yollarda ilerlemekte zorluk çekti.

Sabaha kadar aralıksız olarak devam eden tuzlama çalışmaları ile ana arterlerde yollarda sıkıntı yaşanmazken, ara arterlerde vatandaşlar yürümekte dahi zorluk çekti.Buzlu zeminde yürümekte zorlanan bazı vatandaşların pratik çözüm olarak ayakkabılarının üzerine çorap taktıkları ve bu sayede kaymayı önledikleri görüldü.

Hava sıcaklığının – 8 dereceyi gösterdiği Edirne kent merkezinde buzlanmadan dolayı maddi hasalı ve yaralamalı çok sayıda trafik kazası oldu.Buzlanmış yolda ilerlemek isteyen bir ticari taksi direksiyon hakimiyetini kaybedince Binevler Baca mevkiinde apartman bahçesine uçtu.Fahri Alışkan isimli sürücünün kullandığı 22 T 0363 plakalı araç ters dönünce sürücü bulunduğu yerden çevredeki vatandaşlar tarafından hafif yaralı olarak çıkartıldı.Yaralı olarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavi altına alındığı belirtildi.

Kent genelinde kar yağışı yaşanmazken Sınıra yakın olan bölgelerde kar yağışının şiddetli olduğu, özellikle Bulgaristan kara sınırına yakın olan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında kar yağışının etkisini gösterdiği belirtildi.

Öte yandan yetkililer yollarda oluşan buzlanmalara karşı sürücüleri uyararak kar lastiği olmadan yollara çıkılmaması gerektiğini ve kar lastiğinin buzlu zeminde etkili olamadığını kaydettiler.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30