banner78
banner25

Büyükelçinin ilk ziyaretçisi Vali Duruer’di!

Büyükelçinin ilk ziyaretçisi Vali Duruer’di!

İki günlük Sofya ziyaretinde Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’yi ziyaret eden Edirne Valisi Hasan Duruer ziyaret hakkında ki temaslarına dair bilgi verdi.

Büyükelçilik residansında ayağının tozu ile ilk davetlisini ağırlayan Büyükelçi Süleyman Gökçe Güven mektubunu Bulgaristan Devletine sunmadan önce Edirne heyeti ile akşam yemeği yedi.

Yemek incesinde bir süre sohbet eden ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunan Büyükelçi ve Edirne Valisi gerçekleşen temasları değerlendirdi.Sıcak ve samimi tavırları ile dikkat çeken ve tam bir beyefendi edası ile 16 kişilik heyeti konutunda ağırlayan Büyükelçi Süleyman Gökçe, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gökçe“Sizin bu tür ziyaretleriniz bize güç katacaktır.Henüz daha yeni başlarken böyle sizlerle beraber başlamak çok daha anlamlı olacaktır.Bizi yalnız bırakmadığını için çok teşekkür ederim”diyerek başladığı sözlerine “Bize memleketten taze bir hava taze bir nefes getirdiniz”diyerek devam etti.

Bulgaristan görevini İsmail Aramaz’dan devralan ve Salı günü yapılan resmi Devlet töreni ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’e güven mektubunu sunan Gökçe bu anlamlo günün arifesinde ziyaret gerçekleştiren Edirne Valisi Hasan Duruer’e en kısa sürede bir iade-i ziyaret yapacağını ifade eden Büyükelçi Gökçe“İlk fırsatta bende hem soydaşları görmek hemde bölgeyi görmek ve Kapitan Andreovo- Kapıkule bağlantısını görmek, hem zatıalinizi makamınızda ziyaret etmek için bir planlama yapmak istiyorum.Biz çok mutluyuz.Benim için şahsen çok önemli bir günün arifesinde yaptığınız bu ziyaret için teşekkür ediyorum”dedi.

Vali Duruer ise böyle önemli bir günde “Biz heyetimiz adına bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz”diyerek “İnşallah müşterek güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.Balkanlar Edirne ve Türkiye açısından çok önemli.Özellikle Bulgaristan çok daha önemli olarak değerlendiriyoruz.Sürekli burada olmaya gayret ediyoruz.Arkadaşlarımızda sürekli olarak bu bölgedeler.Bulgaristan’dan gelen heyetleri sürekli bir şekilde kabul ediyoruz.Gençlere yönelik köklü bir çalışmamız var.Bu konuda desteğinize ihtiyacımız var.Devleti temsil eden iki kişi olarak, bayrak taşıyan iki kişi var biliyorsunuz.Siz ve biz.Büyükelçiler ve Valiler birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyorum”dedi ve sonrasında heyet konutta verilen akşam yemeğine katıldı.
Vali Duruer ve beraberindeki heyette Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Trakya Gümrükleri Başmüdürü Müslüm Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk,İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu,Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Serhad Ocak ve Valilik Balkan Danışmanı Fahri Tuna ile Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı bazı gazeteciler katıldılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30