banner137
banner25

Burukta olsa kutlanıyor!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta burukta olsa törenlerle kutlanıyor.
Resmi törenlerin iptalinin ardından etkinliklerin sadece gösteri ve programlarla yapılmasını uygun gören yönetmeliğin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesinin ardından çalışmalara başlayan çocuklar bugün Selimiye meydanında gösterilerini gerçekleştirdiler.
Edirne’de düzenlenen program ilk olarak Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ve saygı duruşunun yapılmasının ardından İstiklal marşımızın okunması ile başladı.
Anıtta düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Ak parti İl Başkanı Müjdat Kahve ve diğer ilgililer katıldılar.Anıta İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın çelenk sunmasının ardından anıttaki tören sona erdi ve Edirne Belediye bandosu eşliğinde öğrenci topluluğu ve kortej asıl törenlerin yapılacağı Selimiye meydanına geçtiler.
Selimiye meydanında düzenlenecek törene il protokolü adına yalnızca Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi katıldı.Tören alanında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan “Gökkuşağının aydınlattığı bir dünya misali şu anda bizimle olan çocuklarımızı, bu bayramın gerçek sahiplerini yürekten kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar, milli iradenin doğduğu bu günü çocuklara armağan ederek, onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz. Onların daha özgür, daha demokratik ve daha zengin, çağdaş, uygar bir ülkede yaşamaları için çaba gösteriyoruz”dedi.
Selimiye meydanındaki tören öğrencilerin gösterileri eşliğinde renk cümbüşüne büründü.Alanı dolduran çok sayıda veli ise çocuklarının gösterilerini izleyebilmek adına saatlerce bekledi.
Düzenlenen törene Balkan ülkelerinden gelen çocuklarda renk kattı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30