banner137
banner25

Bunun adı ballı kaymak!

Edirne Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde gün geçmiyor ki; yeni sürprizler yaşanıyor.Kentte yaşanan kişiye göre imar uygulamaları yüzünden cadde ve sokaklar adeta arap saçına dönerken, Birinci Murat Mahallesinde yapılan bir imar uygulaması akıllara durgunluk verdi.

Yıllarca Edirne Belediyesi imar haritaları üzerinde BHA (Belediye Hizmet Alanı) olarak görülen ve daha önceden bir şahsa ait olduğu belirlenen 1401 ada 109 parselde bulunan arsa ( çocuk parkı) seçim ortamının kaosundan yararlanılarak bir anda imar durumu düzenlemesi ile 6 katlı imarı olan bir arsaya dönüştürüldü.

Trakya Birlik Genel Müdürlüğü arkasında bulunan yaklaşık bin metrekare büyüklüğü bulunan arsanın bugüne kadar çocuk oyun aletlerinin bulunduğu küçük bir alan olarak faaliyet gösterdiği ancak yeri ve konumu itibari ile önemli bir noktada bulunan yerin bir anda birilerinin devreye girmesi ile konut yapımına elverişli hale getirilerek satışının yapıldığı belirtildi.

Mahalle sakinleri söz konusu arsanın yıllar önce sahibi tarafından belediyenin yol geçeceği bahanesi ile istimlaklarının yapıldığı,yapılan düzenleme ve yol çalışması sonrasında küçük bir parçanın arada kaldığı,sahibinin inşaat izni için başvuruda bulunduğu ancak olumsuz görüş aldığı ve arsanın işlevi olmadığı için o şekilde kaderine bırakıldığı belirtildi.Aradan geçen zaman içinde bazı kişilerin devreye girmesi ile söz konusu arsanın sahibinden asıl değerinin üçte biri fiyatına alındığı ve alan kişinin seçimlere sayılı günler kala Belediyeden aldığı imarla bina yapımına elverişli hale getirildiği öğrenildi.Belediyenin alanda gerçekleştirdiği istimlak konusunda da arsanın ilk sahibine ödeme yapmadığı ise ortaya atılan bir başka iddia.

Konumu itibari ile Akaryakıt istasyonu,Ticaret ve Sanayi odası,Trakya Birlik Genel Müdürlüğü,4 yıldızlı otel ve üniversite kafeteryalarının hemen yakınında olması arsanın değer anlamında ki durumunu da gözler önüne seriyor.

Çevrede yaşayan vatandaşlar Haşim İşcan caddesi üzerindeki bu arsanın yıllarca çocuk oyun alanı olarak belediye tarafından düzenlendiğini ancak bunca beton yığını arasında nefes almaya yarayan bir konumdaki arsaya yine beton bina yapılacak olmasının ne belediyecilik nede şehircilik anlamında uygun olmadığını belirtiyorlar.

Belediye İmar müdürlüğünde görevli bulunan kişilerin arsanın işlevsel hale gelmesi için etrafında bulunan yolları dahi arsa içine aldığı ve yoğun günlerde o bölgede yaşanan araç trafiğini de yolun kapanması ile adeta sekteye uğrayacağı belirtiliyor.

Arsayı alan şahsın arsa üzerine 6 katlı konut yapacağı ve yoğunluk farkı gözetmeden binanın arsa üzerine oturtulmasına göz yumulduğu belirtildi.

Bahse konu arsa ile ilgili özel bir şahsın arsayı düzenleme talebi ile belediyeye gittiği ve yeşil alan bırakılarak vatandaşların istifade edeceği bir park haline getirme teklifinde bulunduğu ancak belediyenin bunu ret ettiği ifade ediliyor.

Mahalle sakinlerinin arsanın imara uygun hale getirilmesi ile ilgili olarak Bölge İdare Mahkemesine şikayette bulunacakları ve yapılmaması konusunda ciddi mücadeleye başlayacakları belirtiliyor.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30